Tweede EK Goud voor Hoogland en Wild

Op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow hebben maandagavond Nijverdaller Jeffrey Hoogland en de geborene Almelose Kirsten Wild hun tweede goud behaald. Hoogland was in de finale sprint veel te sterk voor de Duitser Bötticher die hij in de eerste heat al ruim de baas was en ook in de tweede heat kwam de Duitser er niet aan te pas. Vrijdagavond won Hoogland ook al goud op het onderdeel teamsprint.

Kirsten wild was maandagavond op het onderdeel omnium een klasse apart. Wild, de regerend wereldkampioen op dit onderdeel, versloeg overtuigend de Britse Katie Archiebald en de Italiaanse Letizia Paternoster. In de voorlaatste tussensprint, tien ronden, voor het einde, sloeg Wild haar slag door deze sprint te winnen en aangezien de Britse slechts derde werd, was de finale sprint nog maar een formaliteit.

Wild won de scratch, werd vierde op het onderdeel achtervolging en tweede bij de afvalrace. Op de afsluitende puntenrace domineerde zij van begin tot het eind. Vrijdag liet de nu in Zwolle woonachtige Wild zich ook al kronen op het onderdeel scratch.

Foto’s: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer