VIRO Criterium Cup Twente maakt zich op voor de finale in Goor

Na in juli en augustus 4 wedstrijden te hebben verreden in de Ronde van Markelo, Enter, Borne en Oldenzaal is het zaterdag 1 september aanstaande tijd voor de finale in Goor. De Ronde van Goor vormt dit jaar het sluitstuk van de VIRO Criterium Cup Twente. Na de vrouwen en mannen wedstrijd zal bij de huldiging duidelijk zijn wie definitief de felbegeerde leiderstruien kunnen aantrekken. De leidster in de tussenstand bij de vrouwen na de 4e wedstrijd afgelopen weekend gehouden in Oldenzaal, is Annet Pit. Bij de mannen gaat Jelle Wolsink aan de leiding. Bij de amateur categorie is dit Frank Visser.

Tijdens de Ronde van Goor wordt goed rekening gehouden met het vrouwen peloton. Goorenaar Kevin Spanninga zal hier namelijk als ronde mister de huldiging bij de vrouwen wedstrijd verzorgen. Kevin Spanninga is op dit moment de vigerend Wereld- en Europees kampioen BMX. Verder is er in Goor een dikke banden race om 16.30 uur en is er voor het eerst de AV Goor Cityrun by Night. De Cityrun is een hardloopwedstijd van 3,2 km (2 mijl) over het wielerparkoers na afloop van de wielerwedstrijden. Inschrijving voor de dikke banden race en de Cityrun kan ter plaatse voorafgaand aan de wedstrijd bij Café de Ster in het centrum van Goor, tot een half uur voor de start.

Zaterdag 1 september Ronde van Goor (dikke banden race 16.30 uur/ vrouwen 17.30 uur/ mannen 19.00 uur/ city run (2 mijl) 21.15 uur)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer