Vrienden hoeven voor een mooi evenement niet meer naar de grote stad

Sinds zijn komst naar Tubbergen in 2008 is Robbin Kiers niet meer weg te denken bij de Schröder Masterclass. Het evenement is anders dan andere evenementen, vertelt de Tubbergenaar. Jaarlijks bezoekt hij de Masterclass met zijn vrienden. “Het is mooi om te zien hoe de jeugd en de ouderen met elkaar verbonden zijn. Daar is dit evenement een perfect voorbeeld van. Iedereen loopt door elkaar en als vriendengroep hoeven we niet meer naar Hengelo of Enschede voor een mooie avond. De laatste jaren valt er in Tubbergen ook genoeg te beleven door de gedrevenheid van verschillende mensen die iets op poten zetten.”

De Masterclass is daar volgens Kiers een onderdeel van. De festiviteiten staan bij de Tubbergse vriendengroep, bestaande uit zo’n tien jongeren, al vroeg met rood omcirkeld in de agenda. Het is een evenement waar de jongens naar uitkijken. Thomas Tijink trok als kleine jongen al met zijn ouders mee. Aan de hand richting het centrumplein. “Toen ging ik met name voor Ben en Gerco. Bekend van de televisie. Tegenwoordig gaan we voor de combinatie van sport en gezelligheid”, aldus Tijink.

Waar de vrienden elk jaar het meest naar uitkijken? De dinsdagavond. Met de mensen uit Tubbergen onder elkaar. “Ik ben geen discoganger. Geef mij maar de gemoedelijkheid van een gezellig dorpsfeest. De sfeer op de dinsdagavond neemt niemand mij af.” Net als Kiers roemt ook Tijink de organisatie van de Schröder Masterclass. Hij neemt zelfs geregeld een kijkje tijdens de opbouw van het evenement. “Dat vind ik boeiend om te zien. Sommige dingen neem je mee wanneer je zelf iets organiseert. Je ziet aan alles dat hier een gezonde organisatie achter zit.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer