SVZW tevreden met gelijk spel in Nijkerk

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijdronde in de hoofdklasse B op het programma. SVZW ondernam de reis naar Nijkerk om daar aan te treden tegen Sparta Nijkerk. Deze club wil dit seizoen mee spelen om de prijzen in de hoofdklasse B. SVZW heeft als doelstelling handhaving. Trainer Philip Agteres kon in Nijkerk niet over de volledige selectie beschikken. Michael Wensing had nog een schorsing van 1 wedstrijd staan, en door blessures ontbraken Tom Hegeman en Karlo Borghuis. Ook deden nog enkele spelers mee met SVZW 2.

Sparta Nijkerk was meteen veelvuldig in balbezit zonder dat het echt gevaarlijk werd. In de 10e minuut het eerste schot op het SVZW doel door Yordi Schols. De corner die daarop op volgde leverde niets op. In de 12e minuut de 1e kans voor SVZW. Maarten Jansen schiet de bal hard richting het Sparta doel, maar doelman Manuel Hoogewoning weet het schot te keren. In de 18e minuut de 1e gele kaart van de wedstrijd voor Adriaan Kruisheer van Sparta Nijkerk. Hierna nog een paar schiet pogingen van de thuisclub, maar deze leverden niets op. Lange tijd gebeurt er niets. Wel iets meer balbezit voor Sparta, maar echte doelgevaar kunnen ze niet creëren. Vlak voor rust nog een vrije trap voor SVZW, maar Maarten Jansen schiet de bal hoog over. Het laatste wapenfeit in de 1e helft is een gele kaart voor Gilbrano Plet van de gastheren.

Na de rust komen twee ongewijzigde teams het veld op voor de tweede helft. De eerst kans is voor SVZW. Lars Scholten legt een vrije trap precies op het hoofd van Frank Smit, maar helaas kopt hij net naast het doel. Sparta Nijkerk kreeg even later ook een vrije trap. Via de muur vliegt de bal van Donny van der Wal naast het SVZW doel. In de 58e minuut laat de scheidsrechter de gele kaart zien aan Burak Basut. Vlak daarna een goede aanval van SVZW. Het is Deniz Shabaz die bal mooi klaar legt voor Bas Woesthuis. Maar helaas schiet hij de bal hoog over.

Trainer Eric Speelziek wisselde in de 61e minuut voor de 1e maal. Yordi Schols stond zijn plaats in het elftal af aan Oskar van Logtestijn. Deniz Shabaz nam deze wedstrijd de SVZW corners. Hij weet Maarten Jansen te bereiken, maar hij kopt de bal net over. Het wedstrijd beeld bleef hetzelfde. Meer balbezit voor de thuisclub, maar echt gevaarlijk werden ze niet, want SVZW bleef goed georganiseerd voetballen. Beide trainers brachten nog wat wissel spelers in het veld. Bij Sparta Nijkerk werden Donny van der Wal en Gilbrano Plet vervangen door Mohammed al Hayder en Jesse Buitenhuis. Bij SVZW werd Frank Smit vervangen door Nigel Michels en kwam Joshua ter Avest in het veld voor Maarten Jansen.

In het laatste deel van de wedstrijd stuurde Sparta Nijkerk de kopsterke verdediger Janik Makizodila mee naar voren. De thuisclub wilde deze wedstrijd winnen. De gastheren kregen naar een paar schietkansen, maar SVZW doelman Jens Veldwachter reageerde attent. In de 81 e minuut was het Joshua ter Avest die vrij op doel kon schieten, maar helaas mikte hij ook te hoog. In de 85e minuut was Sparta Nijkerk heel dicht bij een doelpunt. Frank Heus schoot de bal via de lat over. Vlak hierna werd deze speler uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Sparta probeerde nog aan te zetten in de slotfase, maar moest ook bedacht zijn op snelle SVZW uitbraken via Yessin Maskoul.

In de extra speeltijd van de wedstrijd kregen Yessin Maskoul en Lars Kamperman Leferink ook nog de gele kaart van de goed leidende scheidsrechter. Na ongeveer 7 minuten blessure tijd kwam er een einde aan deze wedstrijd. De SVZW spelers zochten tevreden de kleedkamer op. Met een gelijkspel beginnen is een mooie start van de competitie in de hoofdklasse. SVZW speelt de komende 2 wedstijden thuis. Eerst tegen WHC op 8 september, en week daarop tegen Urk. De thuiswedstrijden beginnen dit seizoen om 14:45 uur.