SVZW geeft volkomen onnodig winst uit handen

SVZW speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd met WHC als tegenstander. De beginfase was vooral aftastend op een klein speelveld in het midden, kansen werden nauwelijks gecreëerd. Tot de 9e minuut, toen op aangeven van Yessin Maskoul namens SVZW Frank Smit (foto) zomaar mocht intikken en de 1-0 op het scorebord verscheen. Een mooie opsteker zou je zeggen, maar na die voorsprong sloop ook de slordigheid in de Wierdense ploeg. De vrije trap van WHC speler Jochem Oude Booijink na een kwartier spelen ging ruim over, echter vier minuten later ontsnapte SVZW aan de gelijkmaker omdat dezelfde speler de bal naast het doel werkte.

De eerste corner in de wedstrijd was voor de Wierdenaren, steevast genomen door Nigel Michels, dit keer overigens te laag. In de 26e minuut een mooie en vloeiende aanval van de gastheren via Yessin Maskoul leverde niet de zo gewenste 2-0 op en drie minuten later moest SVZW doelman Jens Veldwachter handelend optreden na een hard schot van Mitchel Dijkhof. Een levensgrote kans ontstond een minuut later aan de andere kant, de spitsen zagen geen kans om de score te verdubbelen en zo bleef het tot aan de rust bij dit ene doelpunt.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust Bas Woesthuis vervangen door John Lubbers en na twee minuten spelen bediende Yessin Maskoul zijn spits Maarten Jansen, die de voorzet helaas niet kon verzilveren, zo ook even later Frank Smit die de bal iets te ver voor zich uitspeelde en daarmee eveneens de kans op de oh zo broodnodige 2-0 verspeelde. Een wedstrijd van de gemiste kansen werd het allengs, want ook Yessin Maskoul miste op een haar na, de bal rolde langs de verkeerde van de paal….Hij herstelde zich echter prima want in de 50e minuut tekende Maskoul voor de 2-0. Philip Agteres besloot na ruim zeventig minuten spelen een dubbele wissel toe te passen door doelpuntenmaker Frank Smit en Nigel Michels te vervangen door resp. Sten Knol en Dries Buimer.

Twee minuten na die wissel, waarover nogal discussie ontstond, scoorde Jelle Post namens WHC de zo gevreesde aansluitingstreffer in de 74e minuut. SVZW, over de gehele wedstrijd gezien veel sterker, vergat de kansen te benutten en dus werd het laatste kwartier nog ongemeen spannend, want WHC rook na die 2-1 uiteraard haar kansen en werd het billen knijpen voor de Wierdense aanhang. Het spel werd er niet beter op, de paniek sloeg toe en de thuisploeg snakte naar het einde. In de 89e minuut opnieuw een kans voor Yessin Maskoul en in dezelfde minuut was de gelijkmaker bijna een feit, de kopbal verdween over de lat. Yessin Maskoul schoot in de 91e minuut recht in de handen van Jasper Kuiper en diep in blessuretijd voltrok invaller Mark van Petersen (foto) het vonnis door de 2-2 te scoren, daarmee SVZW met een domper achterlatend in een wedstrijd van de gemiste kansen.

Foto’s: sportfoto-oost