HHC verslaat “angstgegner” Excelsior M

HHC heeft zaterdagmiddag eindelijk gewonnen van Excelsior uit Maassluis. De eerste mogelijkheden op sportpark De Boshoek waren voor de gasten, maar een schot van Afaker ging via een speler van HHC net naast. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een assist van Rens van Benthem bracht topscorer Rob van der Leij (foto) in kansrijke positie en ook nu miste hij niet.

Excelsior probeerde van alles om weer langszij te komen. Kruithof schoot op de paal en Dercks schoot de bal recht in de handen van doelman Nijland. HHC kreeg kort voor rust nog een unieke kans om de score te verhogen, maar Metaj miste vanaf de stip. Met de 1-0 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft had HHC de zaakjes beter voor elkaar waardoor er steeds minder kansen kwamen voor het doel van Nijland. Met nog ruim tien minuten spelen besliste Van der Leij definitief de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van deze middag. Nu deed hij dat op aangeven van Sargon Gouriye.

Foto’s: sportfoto-oost