SVZW krijgt lesje effectiviteit van Urk

Zaterdag stond de wedstrijd SVZW – Urk op het programma. Uit de verstrekte opstelling van SVZW bleek dat trainer Philip Agteres te maken had met afwezige spelers. Tom Hegeman, Lars Scholten, Karlo Borghuis en Matthijs Witten waren wegens blessures niet inzetbaar. Deniz Shabaz ontbrak wegens zijn huwelijksreis. En dan was Lars Kamperman- Leferink ook niet beschikbaar. Maar hij had wel een bijzonder excuus. Hij werd in de nacht voor de wedstrijd vader van een tweeling. De eerste kans van de wedstrijd was voor Frank Smit. Maar zijn kopbal ging over.

Vlak daarna al de 1e gele kaart van de wedstrijd voor Maarten Jansen. Even later krijgt ook Bennie Dunnink van Urk de gele kaart. In het begin hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht. Er vielen dan ook bijna geen kansen te noteren. In de 27e minuut schreeuwde heel SVZW om penalty. Een schot zou tegen de hand van Urk speler zijn gekomen. Volgens de scheidsrechter kwam de bal echter tegen de schouder. Na ongeveer een half uur spelen komt Yessin Maskoul tot een gevaarlijk schot. Urk doelman Richard Strijker weet het schot goed te keren. In de laatste minuten van de 1e helft een paar mogelijkheden. Jan van Slooten kopt namens Urk over. Ook een schot van Joshua ter Avest werd net geblokt. Uit de aansluitende corner kopt John Lubbers naast.

Na de rust bleek dat Urk had gewisseld. Riekelt Nentjes werd vervangen door de gevaarlijke spits Hessel Snoek. Een gouden wissel zou later blijken. Ook het 1e kwartier van de 2e helft vertoonde hetzelfde wedstrijdbeeld. Maar dat zou in de 59e minuut veranderen. Michael Wensing maakte een zeldzame fout. Hij verspeelde heel gemakkelijk de bal aan een Urk speler. Hierdoor kwam Hessel Snoek opeens vrij te staan voor doelman Jens Veldwachter. Deze mogelijkheid liet hij zich niet ontzeggen. SVZW stond daardoor met 0-1 achter.

Urk was heel tevreden met deze stand en ging nog wat meer achterover leunen. In de 63e minuut kreeg SVZW een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Maarten Jansen nam plaats achter de bal en schoot keihard richting het Urker doel. Doelman Strijker tikte de bal knap over de lat. SVZW probeerde door de hechte Urker defensie te breken, maar dat lukte maar zelden. Yessin Maskoul haalde wel een keer goed de achterlijn, maar legde de bal net niet goed terug op een medespeler.

Urk wachtte ondertussen op de kans om snel te kunnen uitbreken. In de 70e minuut kwam die kans, Gerrit Tol ging een een-twee aan met Hessel Snoek. Hierdoor verscheen eerst genoemde alleen voor Jens Veldwacher. De SVZW doelman was kansloos en Urk kwam met 0-2 voor. Philip Agteres probeerde het tij te keren, door Joshua ter Avest en Nigel Michels te vervangen door Dries Buimer en Nino Ros. Bij Urk kwam Pieter Brands in het veld voor Jan van Slooten.

SVZW probeerde om in elk geval de aansluitingstreffer te maken. Urk had de zaken verdedigend echter heel goed op orde. In de 80e minuut was er nog een goed kans voor Frank Smit, maar helaas ook die poging leverde niets op. Urk wist dat het de buit binnen had. Om nog wat tijd te winnen wisselde trainer Richard Karrenbelt in de 90e minuut doelpunten maker Gerrit Tol nog voor Johan Loosman. Enkele minuten later floot scheidsrechter ter Brake voor het einde van de wedstrijd. SVZW had een lesje effectiviteit van Urk gehad. Twee goede kansen werden benut door Urk, en dat was voldoende voor de 3 punten.

Foto Agteres: sportfoto-oost