DOS’37 trekt met 10 man de eerste 3 punten over de streep tegen Enter Vooruit

In een matige wedstrijd was het DOS’37 dat zaterdagmiddag uiteindelijk 3 verdiende punten bij mocht schrijven. De wedstrijd tegen Enter Vooruit was niet van een bijzonder hoog niveau. Enter Vooruit moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in DOS’37 die met 2 mooie doelpunten in de eerste helft voldoende voorsprong had genomen om uiteindelijk als winnaar uit de strijd te komen.

Na het eerste fluitsignaal van de middag was het Enter Vooruit die het felst uit de startblokken kwam. Met een flinke dosis fysieke kracht en veel lange ballen zette Enter druk op de DOS verdediging. Deze hield echter prima stand en na ca. 15 minuten was de storm wel zo’n beetje over gewaaid zonder dat Enter zich echt hele goede kansen had weten te verschaffen. In de 18e minuut kwam de bal aan de rechterzijde bij Maarten Smit die in de 3e redelijke aanval van DOS zijn kunstje vertoonde. Hij soleerde richting doel van keeper Robert Velten, omspeelde deze, en schoof de bal keurig tussen de palen waarmee hij de stand op 1-0 bracht.

Het vervolg van de wedstrijd speelde zich daarna voornamelijk op het middenveld af waarbij arbiter Hoving het niet altijd even makkelijk had. Stevige duels werden uitgevochten op het scherpst van de snede en zo nu en dan werd er dan ook een gele prent getoond aan een speler van DOS’37 of Enter Vooruit.

In de 41e minuut van de wedstrijd liet Wennink weer eens even zien wat een verfijnde voetballer hij is… Op links kreeg hij een prima steekballetje met veel balgevoel onder controle, gaf zijn tegenstander het nakijken en schoot met buitenkant schoen de bal met veel precisie in de verre hoek langs de keeper. Met deze 2-0 voorsprong op het scorebord konden de mannen vervolgens naar de thee.

De tweede helft begon weer met een aandringend Enter Vooruit, dat echter ondanks de verwoede pogingen niet verder kwam dan een paar schoten voor het doel van Nitert langs of in zijn handschoenen. In de 57e minuut bestrafte de scheidsrechter een vrij lichte overtreding van Wennink erg zwaar met een voor hem tweede gele kaart en moest hij het veld dus verlaten. Gedesillusioneerd droop hij af.

Met nog ruim een half uur te spelen moest DOS’37 het dus doen met 10 spelers. Dat het daarmee voor Enter Vooruit veel makkelijker werd is echter niet waar. De DOSsers in het veld weerden zich kranig en wisten lange tijd de zwart-witten uit Enter van hun doel weg te houden. Wat heet…. De gevaarlijkste doelkansen waren voor de geel-zwarten. Helaas werden deze mogelijkheden niet benut en mocht Enter Vooruit blijven hopen op de aansluiting in de wedstrijd.

20 minuten voor het einde van de speeltijd komt Jaap Mulderij in het veld voor Stef van der Velden. Mulderij moest helpen in de strijd op het middenveld en kweet zich prima van zijn taak. Met enkele aanvallende wissels bij Enter werd geprobeerd de druk op het DOS doel nog meer op te voeren maar vooralsnog zonder heel veel kansen te creëren. Enter bleef met 4 man op de achterste linie spelen, bang voor de gevaarlijke counters van DOS. In de 88e is het dan toch raak voor Enter Vooruit. Een schot vanaf de 16 meter belandde in de linker bovenhoek en gaf keeper Nitert het nakijken. Stand 2-1.