SVZW houdt alsnog verdiend punt over aan spannend duel met SDC

De eerste de beste kans voor SDCPutten, op bezoek bij SVZW, was zaterdag al raak: 0-1 door Rob Knul. En die score had Jefta van den Broek in de 4e minuut kunnen verdubbelen toen na opnieuw balverlies over rechts zijn schot op de paal belandde. Mazzel voor de thuisploeg derhalve en pech bij de voorzet van SVZWer Robin De Jong in de 6e minuut, zowel Burak Basut alsook Maarten Jansen kwamen net te laat om te verzilveren. In het eerste kwartier was Putten heer en meester. Desondanks zette SVZW een mooie aanval op met de eerste echt grote kans voor Maarten Jansen, het bleef bij een corner.

Na opnieuw een snelle omschakeling van de tegenstander viel de 0-2 alsnog in de 32e minuut, dit keer liet Jurian van den Brink de geboden kans niet ontglippen. SVZW moest nu wel komen maar tegelijkertijd enorm bedacht zijn op de snelle counters van SDC Putten, waar met name Jefta van den Broek op het middenveld heer en meester was. De Zwaluwen drongen allengs steeds wat meer aan, getuige het schot in de 39e minuut van Bas Woesthuis dat overigens naast en over ging, zo ook de poging uit de draai van Frank Smit in de 43e minuut.

Toch kwam de zo vurig gehoopte aansluitingstreffer voor de thuisclub er alsnog vlak voor rust: Yessin Maskoul haalde uit en de schuiver verdween in de uiterste hoek, daarop had doelman Martin van Barneveld geen antwoord. Ruststand daarom 1-2 en die was zonder meer terecht, Putten bleek die eerste helft gewoon beter.

Doelpuntenmaker Yessin Maskoul was het die meteen na rust een puike voorzet afleverde maar er niemand voorin was om deze af te ronden. In de 53e minuut claimde SVZW een penalty maar de onpartijdige liet het bij een corner waaruit Lars Kamperman Leferink naast knalde en drie minuten later miste Maarten Jansen een grote kans om zijn ploeg naast Putten te brengen. Het was Michael Wensing die na die wissel afdoende ingreep en daarmee de 1-3 voorkwam.

Uit de tegenaanval was het invaller Matthijs Witten die prima terug kopte op Frank Smit, die met hoofd de gelijkmaker aantekende. Vreugde alom en terecht ook, want in het tweede bedrijf speelde SVZW veel beter. Maar het was nog niet gedaan daar op Het Lageveld. Ondanks de mogelijkheden aan beide kanten bleef het uiteindelijk bij een verdiend punt, gelet op het spel in de tweede helft, voor SVZW. Volgende week zaterdag gaat SVZW op bezoek bij en in Berkum, een lastige tegenstander waar al menig robbertje mee werd uitgevochten de afgelopen jaren.

Foto’s: Henk Steen