Achilles en EMOS trappen samen af

Enschedese voetbalclubs CVV Achilles en RKSV EMOS gaan vrijdag op het complex van CVV Achilles het seizoen officieel aftrappen met een open dag. Om de nauwe samenwerking tussen beide clubs nog eens goed weer te geven, zullen een jeugdspeler van Achilles en een jeugdspeler van EMOS aan het begin van deze avond een symbolische aftrap verrichten.

Na de aftrap gaan alle jeugdleden van Achilles en EMOS op het veld van Achilles met elkaar op de foto. De jeugd van EMOS verzamelt zich om 17.00 uur eerst op het eigen EMOS-complex. Vanaf daar lopen zij als één groep richting Achilles, allemaal in EMOS-tenue. Bij Achilles verzamelen de jeugdleden van Achilles zich om 17.00 uur en doen daar hun Achillestenue aan. Tussen 18.00 en 18.15 uur wordt vervolgens een metersgrote groepsfoto gemaakt, waar zowel de jeugd van Achilles als de jeugd van EMOS op komt te staan. Honderden kinderen dus, in een rood-geel of in een rood-wit shirt.
Afgelopen zaterdag waren Achilles en EMOS al samen op pad bij de wedstrijd FC Twente – TOP Oss in De Grolsch Veste. Twee jeugdspelers namen voor die wedstrijd op het veld een shirt in ontvangst. Met daarop het getal 160, het aantal supporters dat via Achilles en EMOS een kaartje had gekocht. De actie leverde de clubs ruim 300 euro op en ook kregen de verenigingen zestien ballen van FC Twente.

De samenwerking tussen Achilles en EMOS is afgelopen zomer weer een stuk sterker geworden. Vanaf dit seizoen zijn alle jeugdteams van beide clubs samengevoegd en wordt er door de teams zowel op het veld van Achilles als op het veld van EMOS getraind en gespeeld.

Vrijdag zal de samenwerking nog eens extra aandacht krijgen. Behalve de symbolische aftrap en de fotosessie zijn er op het complex van Achilles ’s avonds volop andere activiteiten. Zo zijn er videospellen als FIFA18 en het populaire Fortnite en is er een springkussen, voetbaldarts, boogschieten en een clinic American Football. Ook is de keuken open voor een patatje of snack. Om 22.00 uur is er een afsluitende feestavond met dj.

Op de foto: Maaike Egberink van EMOS en Lars van der Steeg van Achilles.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer