Al zes Enschedese sportclubs willen kantine als buurthuis

In 2017 is vanuit een burgerinitiatief het idee van Ontmoetingsclusters in Enschede ontstaan. De stad Enschede is verdeeld in 12 clusters waarin door middel van Ontmoetingsparken, Ontmoetingshuizen, Ontmoetingsspeeltuinen en Ontmoetingskinderboerderijen inwoners samenkomen. Door het samenbrengen van diverse organisaties en initiatieven op een locatie binnen de clusters wordt ontmoeting, verbinding en vereniging gestimuleerd.

De clusters creëren plekken waar iedereen elkaar ontmoet en leert kennen. Het samenkomen heeft als doel om de bereidheid elkaar te helpen, ondersteunen, inspireren en adviseren te versterken en vergroten. Naast het positieve effect op de burgerparticipatie is het de ideale manier om financiële voordelen voor alle betrokken te realiseren.

Al zes sportverenigingen zijn per 1 oktober 2018 lid van de coöperatie. Dit zijn Enschedese Hockeyvereniging (EHV), CVV Sparta, Victoria ’28, s.v. Sportlust Glanerbrug, v.v. Rigtersbleek en CVV Achilles. Op 11 september jl. hebben zij hun handtekening gezet onder de overeenkomst. De bestuursleden ondersteunen op deze wijze het gedachtegoed van Ontmoetingsclusters en gaan hier binnen de eigen vereniging invulling aan geven.

Enkele andere Enschedese sportverenigingen hebben inmiddels de intentie uitgesproken om voor 1 oktober eveneens de handtekeningen te zetten onder het lidmaatschap. De Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede hoopt ook deze verenigingen te mogen verwelkomen en zo mee te laten participeren binnen de veelbelovende en duurzame ontwikkelingen binnen de stad Enschede. BSC Unisson en Avanti Wilskracht bepalen komende weken of ze ook hun handtekening gaan zetten. Vogido en LSV kijken de ontwikkelingen nog even aan alvorens ze besluiten om ook mee te doen.

De eerste stap moet volgens initiatiefneemster Sara Nijenhuis zijn het delen van kennis. Maar zij vindt ook dat uitbreiding van activiteiten binnen de vereniging daartoe behoren. Zo is Rigtersbleek bezig met een voorliggende voorziening: dagbesteding voor kinderen in plaats van bijvoorbeeld een zorgboerderij. Een bouwcommissie onderzoekt momenteel de haalbaarheid hoe nieuwe multifunctionele clubgebouwen kunnen verrijzen. EHV, Sparta Enschede, Sportlust Glanerbrug en Victoria’28 voelen daar wel iets voor mits het financieel haalbaar is.

Foto’s: Rigtersbleek

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer