Amicitia hard onderuit in en tegen Heerenveen

Vorige week werden in de eerste thuiswedstrijd nog 2 punten binnengehaald tegen Dos Kampen. Afgelopen weekend stond de eerste uitwedstrijd op het programma tegen Heerenveen. Een mooie kans om de leiding te nemen in Overgangsklasse B. Heerenveen pakte meteen de leiding in de wedstrijd. Amicitia kon bijblijven maar dat ging moeizaam. Kansen werden niet afgerond en verdedigend stond het niet sterk genoeg waardoor het eerste gaatje werd geslagen: 9-6. Amicitia zat niet lekker in de wedstrijd en kon het aanvallend nog niet op orde krijgen. Ruststand 13-8.

Met de nodige aanwijzingen van coach Michel Ligt ging de ploeg uit Vriezenveen het veld weer op. In de beginfase na rust werd het spel beter en kon Amicitia iets dichterbij kruipen: 14-11. Toch kon dit niet worden vastgehouden en Heerenveen liep weer uit. Het spel zakte in en de Vriezenveense formatie kon er weinig tegen doen. Met vlagen was het spel goed en werden de kansen afgerond, maar dit was voor deze wedstrijd te weinig. Heerenveen bleef doen wat het moest doen en breidde de stand flink uit. Amicitia kwam er niet meer aan te pas en moest tegen een pijnlijke eindstand van 27-16 aankijken.

Komende zaterdag zijn er weer nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen De Hoeve 1 die gespeeld wordt om 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer