BC Bousema verspeelt verrassend punt aan Aardexpress

BC Bousema heeft zondag in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verrassend een punt aan Aardexpress moeten laten. Na de eerste twee partijen stond het in Lochem nog 4-0 voor de ploeg van Ronny Hazewinkel, maar in het tweede deel konden Galla en Horn het niet afmaken.

In twee matige partijen met vele nullen won Frans van Schaik en 37 beurten met 40-21 van Marty Hermse en op de andere tafel ondervond Wesley de Jaeger alleen in het begin enige tegenstand van René Wijnen die uitstekend begon met een serie van vijf caramboles, maar dat bleek later ook het enige wapenfeit te zijn. De Jaeger had ondanks de geringe tegenstand toch moeite om zijn eigen spel te spelen en finishte pas na 35 beurten. Zijn tegenstander was toen halverwege.

In het tweede deel leek er op beide tafels in het begin geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Stefan Galla leidde na acht beurten tegen Rudy de Laet met 8-3 en Martin Horn stond tegen zijn landgenoot Ronny Lindemann na tien beurten op een 17-7 voorsprong. Vanaf dat moment kreeg Lindeman vleugels, produceerde een serie van veertien caramboles, nam een 16-21 voorsprong en bouwde die steeds verder uit. Horn kwam er niet meer aan te pas en verloor na 23 beurten met 24-40.

Ook op de andere tafel ging De Laet steeds beter spelen, profiteerde van de vele missers van Galla (foto) en won uiteindelijk ruim en verdiend met 22-40 in 31 beurten met onder andere series van vijf en zes caramboles in respectievelijk de 27ste en 29ste beurt.

“Met dit puntverlies hadden we geen rekening gehouden, maar als je ziet hoe de tegenstander de 4-0 achterstand omboog in een 4-4, dan mag je achteraf blij zijn met dit punt, want ook in de eerste twee partijen speelden we niet sterk.”, aldus een toch wel teleurgestelde captain.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer