Belangrijke overwinning NKC’51

Voor NKC’51 stond zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken op het programma. Telstar voerde voorafgaand aan de wedstrijd de ranglijst aan met zes punten uit drie wedstrijden en was dus nog foutloos. NKC’51 stond samen met ODIK op een gedeelde 2e plaats met vijf punten. Voor NKC’51 dus een belangrijke wedstrijd om niet verder op achterstand te raken in de competitie.

De Nijverdallers begonnen wat slordig aan de wedstrijd waardoor Telstar al snel de score kon openen, 0-1. Dit leek NKC’51 wakker te schudden en de ploeg van Gert Schorn nam dan ook al snel het initiatief over. Door drie keer achter elkaar te scoren ontstond bij 3-1 het eerste gaatje van twee voor de thuisspelende ploeg. NKC’51 had gedurende de hele eerste helft het betere van het spel, maar had veel moeite om dit in scores uit te drukken. Veel kansen werden er gecreëerd, maar de kansen om Telstar op een grote achterstand te zetten werden niet verzilverd. Zo bleven de gasten in de wedstrijd en stond er in de rust een magere stand van 7-4 op het scorebord.

Na rust kwam er een beter Telstar uit de kleedkamer. Qua scoreverloop hielden beide ploegen zich nog in evenwicht en NKC’5 1wist zelfs nog een voorsprong van 10-6 te pakken. Hierna leek er wat onzekerheid in de ploeg te sluipen, mede door een lange onderbreking door een blessuregeval aan de kant van NKC’51. In deze fase maakte Telstar daar goed gebruik van, wist vier keer achtereen te scoren en trok de stand weer gelijk. Bij de stand van 11-11 scoorde NKC’51 twee belangrijke doelpunten en herpakte zich. Telstar wist de aansluitingstreffer nog te maken, maar door opnieuw meerdere doelpunten van NKC’51 werd de wedstrijd beslist. Telstar deed nog iets terug en bracht de eindstand op 17-13.

Door deze winst, en het latere nieuws dat ODIK verrassend een punt verspeelde bij Juventa, is NKC’51 nu de koploper in de eerste klasse D. In de volgende speelronde speelt NKC’51 de uitwedstrijd tegen Victum in Houten, aanvang 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer