Benauwde overwinning HCR Prinsen

HCR Prinsen heeft zondagmiddag een benauwde maar niet onverdiende overwinning behaald in Bergeijk op Burgmans Biljarts ook al doen de cijfers anders vermoeden. “Dat klopt, maar ik ben er wel blij mee”, aldus een opgeluchte captain Dinand Prinsen na afloop.

Hij zag zijn team halverwege op een 2-2 stand staan door een nederlaag van Anno de Kleine en een winstpartij van Raymund Swertz. Therese Klompenhouwer speelde tegen De Kleine uitstekend en stond halverwege de partij na zeven beurten al op een 24-3 voorsprong en stond deze voorsprong in het verdere verloop van de partij niet meer af. Na 24 beurten finishte Klompenhouwer. De Kleine kwam niet verder dan 16 caramboles. Swertz kende op de andere tafel weinig problemen met Johan Roijers en won na 38 beurten met 29-40.

In het tweede deel van de partij had Jelle Pijl tegen Bart Ceulemans na 20 beurten een 11-27 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de man uit Hengelo. “Maar toen Ceulemans 19 caramboles maakte in drie beurten werd het toch nog spannend”, vervolgt Prinsen. Uiteindelijk won Pijl met 32-40 na 26 beurten.

Op de andere tafel keek Jef Philipoom namens de ploeg uit Haarlo tegen Marco Jansen lange tijd tegen een niet geringe achterstand aan. “Hij stond zelfs met 26-17 achter maar kwam toen beter in de partij en nam zelfs een 29-30 en 31-38 voorsprong. Jansen kwam nog terug tot 36-38, maar het was toch mijn kopman die aan het langste eind trok met 36-40 na dertig beurten”.

Foto Pijl: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer