Blauw-Zwart begint met een overwinning op KCD

In het vorige seizoen kon het eerste team van Blauw-Zwart degradatie niet afwenden, waardoor ze het komende jaar uitkomen in de vierde klasse. Een klasse met enkele onbekende tegenstanders, maar ook bekenden uit de omgeving, zoals SDO en KIOS ’45. De Wierdenaren hadden een goede voorbereiding gehad, waarin twee wedstrijden werden gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk tijd voor het echte werk, waarbij Blauw-Zwart de openingswedstrijd thuis mocht afwerken tegen KCD uit Doorn. Een tegenstander waar niet veel van bekend was, behalve dat ze al enkele jaren in de vierde klasse speelden. De wedstrijd ging voor de Wierdenaren voortvarend van start en KCD had in het eerste kwartier niets in te brengen tegen de aanvallen van de thuisploeg.

Nadat beide partijen eenmaal hadden gescoord, nam Blauw-Zwart het initiatief en liep daardoor uit naar een 5-1 voorsprong. Dat deze voorsprong niet ruimer uitviel, had Blauw-Zwart volledig aan zichzelf te danken. Opgelegde kansen, zoals doorloopballen en een strafworp werden gemist, waardoor KCD in de wedstrijd bleef. Doordat KCD aanvallend geen poot aan de trapper kreeg, stond er bij rust wel een duidelijke 6-2 voorsprong op het scorebord.

In de tweede helft ging Blauw-Zwart door met waar het in de eerste helft mee geëindigd was. De Wierdenaren gooiden veel energie in de wedstrijd, waardoor de formatie uit Doorn geen moment dichterbij kon komen. Het verschil van vier bleef gehandhaafd en met nog vijf minuten te spelen was de stand 11-7. KCD speelde in de laatste minuten alles of niets, in de hoop nog wat gedaan te krijgen. Blauw-Zwart hield stand en pakte in haar eerste wedstrijd meteen twee punten door met 12-10 te winnen van KCD. Een mooie opsteker voor de Wierdenaren, die loon naar werken kregen.

Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen SDO uit Westerhaar. In de voorbereiding werd van hen gewonnen, maar de meeste wedstrijden tegen SDO zijn gelijk opgaand. Volgende week moet Blauw-Zwart dus weer alle zeilen bijzetten om wederom tot een goed resultaat te komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer