Blauw Zwart wint van Hemur Enge

Afgelopen week stond voor Blauw Zwart de thuiswedstrijd tegen Hemur Enge uit Amerongen op het programma. Amerongen ligt aan de westzijde van Arnhem. Een onbekende tegenstander voor de spelers van Blauw Zwart. Het 1e team van Hemur Enge heeft een verjonging doorgevoerd in de 1e selectie, wat resulteerde in een vrij jonge ploeg. Door ontbreken van aanvoerder Elmar en speelster Lieke, begon ook Blauw Zwart met een jongere selectie dan normaal.

Al gauw keken de Wierdenaren tegen een achterstand aan. Door onvoldoende communicatie en de hoge inzet waarmee Hemur Enge voor de dag kwam, was het voor Blauw Zwart lastig om in de wedstrijd te komen. Door het slechte weer, en de vele missers aan de kant van Blauw Zwart, was de ruststand om 16:00 3-3. De tweede helft kreeg Blauw Zwart wat meer grip op de wedstijd. Nog steeds miste de ploeg uit Wierden teveel opgelegde kansen, waardoor het team van Marco Groothuis niet uit kon lopen. Hemur Enge kwam dan ook op een voorsprong van 4-5. Na een aantal wissels die voor de nodige ervaring moesten gaan zorgen, werd de ommekeer gevonden. Tijdens een spannende slotfase werd er gewonnen met 7-5.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer