Daan Moes grijpt net naast brons op EK Judo in Sofia

Op de Europese kampioenschappen judo voor judoka’s onder 21 jaar heeft lichtgewicht Daan Moes (-55 kg) naast een medaille gegrepen. In de Bulgaarse hoofdstad verloor de pas 17-jarige judoka om brons en eindigde op de vijfde plaats. Moes moest hierin zijn meerdere erkennen in Balabay Aghayev uit Azerbeidzjan, die met ippon te sterk bleek.

De Nederlander begon zijn wedstrijddag met winst op Gaspar Hayrapetyan (ARM). In de kwartfinale was Dilshot Khalmatov uit Oekrainei na twee minuten met een vol punt te sterk. Via de herkansing was de Italiaan Mattia Martelloni geen partij voor Moes, die binnen twee minuten op straffen de wedstrijd won. Vorig jaar veroverde Moes nog een bronzen plak op de WK onder 18 jaar.

 In oktober zal Daan Moes nog uitkomen voor Nederland op de Wereldkampioenschappen Judo onder 21 jaar, welke zal worden gehouden op De Bahamas.

Foto’s: fam. Moes

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer