Dames TC Twente op podium Interland België – Nederland

De slotwedstrijd in de T3-Series in Lille was zondag 23 september de eerste editie van de ‘Battle der Lage Landen’. De topteams uit de Belgische T3-Series namen het op tegen de topteams uit de Nederlandse Triathlon Eredivisie. Een team-relay met teams van drie atleten over drie maal een korte sprint triathlon stond op het menu. TC Twente, de nummer 3 van de Eredivisie, zat continu in de kop van de wedstrijd.met Marije Dankelman als starter, Deborah Wissink als tweede en Sophie Lingelbach als slotatlete. Zij won de eindsprint van het Belgische Accent Tribe nipt en pakte daarmee de tweede podium plek achter de verrassende winnaar Kijani uit Beesd. Eredivisie landskampioen Ferro Mosae kwam namelijk niet verder dan de vierde plaats.

Bij de heren trok België de stand weer gelijk. Hier waren de Belgen van TRIGT 16 seconden sneller dan de Nederlandse kampioen Squadra uit Eindhoven. KTT Zamaro Wilier werd daar derde. Yannick Stollenwerk, Jan Roelf Heerssema en Bert van Veen van TC Twente werden 16e en derde Nederlandse team in het veld van 35 teams. Over 2 weken doet TC Twente mee aan het EK Mixed Relay Triathlon voor clubteams in Lissabon. Dan zullen twee dames en twee heren starten op dit onderdeel, dat in Tokyo 2020 voor het eerst Olympisch zal zijn.

Jan Roelf Heerssema is klaar na zijn onderdeel, terwijl Sophie Lingelbach zich opmaakt om als laatste dame te starten voor TC Twente.

 

 

 

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer