De Tukkers gaat in matig duel met 3-1 onderuit bij vv Twenthe

De Tukkers verloor afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen vv Twenthe. De Tukkers zat geen moment in de wedstrijd en keek na een uur spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. Door een eigen doelpunt in de slotminuut was de eindstand 3-1. Het waren de zwart-witten die het eerst gevaarlijk werden. Uit een dieptepass van Joep Egberink schoot Sjoerd Visschedijk de bal net naast het doel. Bij De Tukkers lag het tempo veel te laag en werden er telkens verkeerde keuzes gemaakt. Twenthe was al een paar keer gevaarlijk geweest voor het doel en kwam binnen het half uur op voorsprong.

Na een corner werd de bal er opnieuw ingebracht door de thuisploeg. Spits Mark Nijland controleerde de bal op zijn borst en schoot vervolgens uit de draai raak: 1-0. De Tukkers herpakte zich alles behalve en de score werd door de thuisploeg 10 minuten later verdubbeld. Mark Lansink kopte uit een voorzet de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 2-0. Voor de rust had Sjoerd Visschedijk namens de gasten nog een doelpoging. Zijn inzet werd vrij makkelijk door de doelman gekeerd.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft leek het duel al beslist. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd net binnen het strafschopgebied laag in de hoek gekopt: 3-0. Het scheelde niet veel of een paar minuten later was het zelfs 4-0. Na een voorzet schoot de aanvaller van de thuisploeg de bal bij de tweede paal naast, terwijl het doel open lag. De laatste 20 minuten kreeg De Tukkers nog enkele mogelijkheden om op het scorebord te komen. Het schot van Kjell Huisman ging net naast en even later redde de doelman op een inzet van Sjoerd Visschedijk. Ook de ploeg uit Goor had nog een goede kans. Doelman Daan Keupink redde knap op een laag schot. In de laatste minuut van de wedstrijd viel de 3-1. De voorzet van Tymo Schär werd door een verdediger van Twenthe in het eigen doel gekopt: 3-1. Zondag 7 oktober speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer