Eerste winst ooit basketbalvereniging Peatminers in landelijke competitie

Het was afgelopen weekend het eerste thuisweekend voor de Peatminers dit seizoen. De Stamper stond er weer netjes bij en de tribunes waren goed gevuld sporthal en een ding was heel duidelijk afgelopen zaterdag in sporthal de Stamper in Vriezenveen: Peatminers MU18 tegen Cangeroes MU18 uit Utrecht was reclame voor de basketbalsport in de gemeente Twenterand. Twee aan elkaar gewaagde teams, twee uitstekend leidende scheidsrechters en een super enthousiast publiek waren ingrediënten voor een spannende pot basketbal.

De wedstrijd begon gelijk op, de spanning en energie vanaf moment een al aanwezig. De meiden begonnen sterk en wisten de scores gelijk te houden. Beide teams lieten prachtige acties zien, geweldig om al publiek naar te kijken. Na de rust kwamen we weer sterk terug en bouwden we zelfs een kleine voorsprong op. De wedstrijd ging gelijk op, vooral op het einde was de spanning om te snijden. De meiden wisten het hoofd koel te houden en wonnen met 2 punten verschil. De ontlading was groot. Bij het team en het publiek. De eerste overwinning van het seizoen hebben de meiden te pakken, nu op naar de volgende!

Het is voor het eerst dat een basketbalteam van Peatminers een overwinning boekt op het hoogste niveau in Nederland. Uniek om dit op dit niveau te spelen in de gemeente Twenterand, het is een resultaat van keihard (vrijwillig) werken met elkaar als basketbalvereniging .

Volgende week spelen de meiden tegen BV Leeuwarden op zaterdag 6 oktober om 18.00 uur in sporthal de Stamper tegen B.Z. ‘72 uit Zeist.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer