Eerste winst tijdens ONK manche ooit voor Mike Bolink

En dat dan wel in de MX2 klasse op het Motorsportpark Gelderland midden. Op de foto dan ook een gelukkige Mike na de eerste manche. Zoals de laatste weken vaker gezegd hij zit zoals dat tegenwoordig heet in een goede “flow”. Tijdens de tijdtraining wist hij een tweede tijd te realiseren achter de nu nieuwe Nederlands kampioen Yoeri van het Ende in deze klasse.

De eerste manche liet Lakerveld racing rijder geheel tegen zijn gewoonte in een kopstart noteren. En als er dan vervolgens niemand meer langs komt win je “gewoon” de wedstrijd. Zo makkelijk is het natuurlijk niet maar zo ging het wel.

De tweede manche een ander verhaal de kopstart was net niet haalbaar en een val in de eerste bocht het eind resultaat. Als laatste beginnen en na vervolgens nog één val terug de top tien in. Vervolgens nog een val (3) maar het eindpodium was nog steeds binnen bereik. In de laatste ronde belandde Mike nog een keer in de hekken(4) en kwam gedesillusioneerd over de finish.
Eén en 18 gaf een 4e plaats totaal dus nog net niet.

Verder gelukkig goed gezond en op naar de volgende uitdaging de EMX 300 wedstrijd in het Italiaanse Imola komend weekeinde 29&30 September.

Foto’s: fam. Bolink

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer