FC Twente na een prima tweede helft door in de KNVB beker

FC Twente heeft zich donderdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. Na een zwakke eerste helft wonnen de Tukkers met een uitstekende tweede helft uit van FC Groningen. De  beide teams deden in de eerste helft, die het aanzien amper waard was, weinig voor elkaar onder. Kort voor rust bepaalde Javier Espinoza de ruststand op 0-1.

Kort na de hervatting kreeg FC Twente tot twee keer toe een unieke kans om de score te verdubbelen. Eerst schoot Aitor op de paal en even later deed Espinoza hetzelfde. Aangezien de thuisclub nog minder speelde dan in de eerste helft kon de 0-2 niet lang uitblijven. Vijf en twintig minuten voor tijd kopte Peet Bijen een mooi genomen vrije trap van Aitor binnen. Op professionele manier speelde FC Twente de wedstrijd uit en won zeer terecht van de nummer laatst van de ere divisie.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer