Geslaagd hardloopfeestje op de Enschedese singels

De 21e Menzis Singelloop Enschede bleek zondag een waar hardloopfeest voor deelnemers én supporters. Bijna 3500 deelnemers stonden aan de start van de verschillende afstanden. Op de hoofdafstand zorgden de maar liefst zestien muziekpunten voor extra veel gezelligheid op de singels. Lopers en publiek maakten er een feestje van, de muziek zorgde her en der voor een extra duwtje in de rug.

De winnaar van 2017, de Belg Kim Ruell (foto), slaagde er in zijn titel te verdedigen. Hij finishte in 25:03 min., waarmee hij zijn eindtijd van afgelopen jaar om enkele seconden verbeterde. Hij bleef de nummer twee, Nick Marsman (26:01 min.) en nummer 3, Siraj Aulcy Aman (26:04 min.) bijna een minuut voor. Bij de dames ging de zege naar Mariska Dute (foto onder). Zij bleek met 28:11 min. te sterk voor de nummers twee, Lisanne Meuleman (30:00 min.) en drie, Ellen van der Kolk (31:07 min.). Van de regionale atleten uit Twente en de Achterhoek wisten dit jaar Niels te Pas, Fabian ten Kate, Wouter Doesburg en Arnold Klieverik een plek in de top 10 te behalen.

Singelloop 2.0
De vernieuwingen die de organiserende Enschedese Atletiekvereniging AC. TION dit jaar heeft doorgevoerd, lijken in de smaak te vallen. Naast de verdubbeling van het aantal muziekpunten, bleek de uitbreiding van activiteiten in het Volkspark een schot in de roos.
“Iedereen in Enschede en omgeving kent wel iemand die vandaag aan de start stond: een vriend, vriendin, collega, oom of tante. Langs alle singels stonden supporters om hún held aan te moedigen en om hen in het Volkspark over de finish te juichen. Door het aantal muziekpunten te verdubbelen en de uitbreiding van de food court en activiteiten in het Volkspark hebben we laten zien dat we er met z’n allen een echt hardloopfeestje van kunnen maken. We wilden extra beleving toevoegen aan het evenement, dat is gelukt”, aldus Marc Woesthuis, voorzitter van de Menzis Singelloop Enschede.

Bewondering voor oudste deelnemers
Veel bewondering was er voor de oudste deelnemers op de 5 Engelse Mijl en de Dubbele Mijl. Andries Woudstra (85) was de oudste deelnemer en volbracht de Singelloop succesvol. Samen met de oudste dame (Elly Sprangers) op de 5 Engelse Mijl en de oudste dame (Donnie Suszka) en heer (Joop Schreuder) op de Dubbele Mijl werd hij met de Livio Doorzettersprijs gehuldigd. Dit jaar namen bijna 20 lopers, die de 70 (ruim) gepasseerd zijn, deel. Een knappe prestatie, aldus Woesthuis: “Doel van de Singelloop is zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Ook dat is vandaag wederom gelukt met zóveel deelnemers, jong en oud. We hebben opnieuw laten zien dat bewegen leuk is, zeker als je dat samen met anderen doet. Mensen hebben plezier in bewegen en zijn terecht trots op hun prestatie.”

Beeld Kim Ruell: Stan Wissink

Foto Mariska Dute: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer