Hardloopfeest op de singels van Enschede

Het tweede weekend van september staat voor de deur en dat betekent dat er zondag a.s. weer duizenden deelnemers hun hardloopschoenen aantrekken voor een rondje over de Enschedese singels. AtletiekClub TION organiseert op zondag 9 september voor de 21e keer een van de grootste hardloopevenementen van Oost-Nederland, de Menzis Singelloop Enschede.

Verdubbeling aantal muziekpunten
De Singelloop brengt dit jaar een aantal vernieuwende elementen in. Eén daarvan is de verdubbeling van het aantal muziekpunten. Waren dit er voorheen onderweg nog acht, zijn dat er dit jaar zestien. Dat betekent dat de deelnemers van de ene beat naar de andere lopen. Er wordt voor deelnemers en supporters een feestje van gemaakt door nóg meer beleving aan de Singelloop toe te voegen.

Prijzenpot voor snelste Enschedese sportverenigingen
Op de Dubbele Mijl (3,2 km) strijden Enschedese verenigingen dit jaar om de felbegeerde titel: snelste vereniging van Enschede. Iedere Enschedese vereniging* mag meestrijden om een podiumplek. Van de schaakvereniging tot de tennisclub, van de manege tot de zwemvereniging. De eindtijden van de drie snelste lopers per vereniging tellen mee in het klassement. De organisatie stelt drie geldprijzen (1e prijs: € 250,00, 2e prijs: € 150,00, 3e prijs: € 100,00) voor de winnende clubs beschikbaar én een enorme beker voor de vereniging met de meeste deelnemers.

*Leden van atletiek- en triatlonverenigingen zijn uitgesloten van deelname aan het verenigingsklassement van de Dubbele Mijl. Zij kunnen zich individueel inschrijven.

Uitbreiding food court en activiteiten in Volkspark
In het Volkspark kunnen deelnemers en supporters terecht voor een lekker (gezond) hapje en drankje, maar ook voor allerlei sportieve activiteiten. De food court wordt verder uitgebreid, net als de kids’ area, waar o.a. workshops cardio drums, een stormbaan, springkussens, een survivalbaan, een mobiele speeltuin én een mobiele klimwand met gecertificeerde instructeurs aanwezig zijn. Voor het eerst is er ook live muziek in het Volkspark, die door de PopScool wordt verzorgd.

Opnieuw meer fitte ouderen aan de start
Dat hardlopen steeds populairder wordt, ook bij ouderen, is te zien aan de inschrijvingen voor de Singelloop. Bijna twintig 70+’ers zijn van de partij. Om deze oudere doorzetters centraal te stellen, reikt Livio ook dit jaar de Livio Doorzettersprijs uit aan de oudste deelnemers (m/v) op de Singelloop en Dubbele Mijl.

Bedrijventeams lopen voor Skik in Twente
102 Bedrijventeams nemen deel aan de Eshuis Accountants Bedrijvenloop. Bedrijven laten zich graag van hun sportieve kant zien én steunen met hun deelname automatisch Skik in Twente, het goede doel dat aan de Singelloop gekoppeld is. De netto-opbrengst van de bedrijvenloop gaat naar de stichting, die zorgeloze vakanties voor gezinnen met permanente zorg aanbiedt.

Inschrijven
Na-inschrijven is mogelijk op vrijdag 7 en zaterdag 8 september bij RunX, Kuipersdijk 52 (voorheen Runnersworld Enschede), of op zondag 9 september tot 45 minuten voor de start. Uitzonderingen: na-inschrijven voor alle Rabobank Kidsruns is mogelijk tot 11.45 uur. Na-inschrijven voor het verenigingsklassement op de Dubbele Mijl is helaas niet mogelijk.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer