HCR Prinsen wint overtuigend van Team Eekhoorn

De driebandenspelers van HCR Prinsen hebben, na de overwinning van vorige week, ook thuis de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. Tegen Team Eekhoorn, een soort “angstgegner” voor de ploeg van captain Dinand Prinsen, werd een overtuigende 8-0 overwinning behaald.

De ploeg kende met Eddy Leppens een prima start. De Belg nam tegen zijn landgenoot Kurt Ceulemans direct het initiatief, scoorde onder andere een serie van elf caramboles en leidde na negen beurten al met 24-4. Leppens finishte na 27 beurten met 40-23. Op de andere tafel speelde Anno de Kleine tegen Jerrey Hermans en moeizame partij. Via 8-21 en 24-21 stond het na 30 beurten 27-27. Der Kleine liep uit naar 37-33 en trok even later in de veertigste beurt de partij over de streep met 40-33.

In het tweede deel van de wedstrijd kende Dick Jaspers (foto) tegen Frans van Kuijk een uitstekend begin en stond al snel op een 29-13 voorsprong. Via 38-19 won de man uit Brabant met 40-25 in 20 beurten. Op de andere tafel had Jelle Pijl het moeilijk tegen Kenny Miatton. De Hengeloër keek meer dan de helft van de partij tegen een achterstand aan, maar knokte zich via 27-26 en 29-28 toch weer aan de goede kant van de score. Even leek bij de stand 30-38 de winst toch naar Miatton te gaan, maar met onder ander een slotserie van vijf caramboles won Pijl nipt met 40-39 in 37 beurten.

“Het waren twee overtuigende en twee benauwde overwinningen, maar met name De Kleine en vooral Pijl toonden veerkracht waardoor wij eindelijk eens een keer met 8-0 van Team Eekhoorn hebben gewonnen”, aldus de captain.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer