Heracles Almelo na rust ruim langs de Graafschap

Heracles Almelo heeft de Oostelijke derby tegen de Graafschap in eigen stadion ruim gewonnen. Na een magere 1-0 stand bij rust door een eigen doelpunt van Javier Vet werd het uiteindelijk 4-0 voor de Almeloërs. De stand bij rust had veel hoger kunnen zijn maar met name Dalmau (foto) en Peterson kregen bijna niet te missen kansen.

Na rust hadden de voorwaartsen het vizier beter op scherp staan en tien minuten na de hervatting verdubbelde topscorer Kristoffer Peterson de score. Tien minuten voor tijd besliste Kuwas de wedstrijd definitief met het zestiende doelpunt voor de formatie van trainer Wormuth. In blessure tijd maakte Vincent Vermeij (onder) er zelfs nog 4-0 van toen hij een voorzet binnen tikte.

Duidelijk aanwezig in deze wedstrijd was de video arbiter die scheidsrechter Blank gelijk gaf om geen strafschop aan de thuisclub te geven, maar corrigeerde de arbiter, die zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau floot, later wel door een doelpunt van Heracles af te keuren en een rode kaart te geven aan de Graafschap speler Serrarens na een overtreding op Duarte.

Blijdschap bij Adrian Dalmau en Lerin Duarte of Heracles Almelo bij de 1-0

Foto’s (archief): sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer