Heracles eSports organiseert eerste FIFA19 toernooi van Europa

Een dag na de release van FIFA19 organiseert Heracles eSports op vrijdag 28 september om 19.00 uur in samenwerking met hoofdsponsor Asito het eerste offline FIFA19-toernooi van Europa. Dit exclusieve toernooi wordt gespeeld door 32 geselecteerde jongeren uit Almelo en omgeving, onder toeziend oog van Bryan Hessing (foto), eSpeler van de Almelose club.

Arnoud Schonis, manager eSports bij Heracles Almelo: “In aanloop naar dit voetbalseizoen bedachten we een actie om meer jongeren naar het stadion te krijgen. Bij aanschaf van een seizoenkaart kregen jongeren tot en met zeventien jaar oud de mogelijkheid gratis de nieuwste versie van FIFA te ontvangen. Zo maakten we een mooie link tussen Heracles eSports en het voetbal op het veld. Onze hoofdsponsor Asito bedacht dit toernooi erbij om de actie extra speciaal te maken. Alle deelnemers aan de actie kunnen direct na de release om middernacht (vrijdag 00.00 uur) hun FIFA19 ophalen in het stadion. 32 van hen krijgen de kans om later die dag een toernooi te spelen.

Professioneel eSpeler Bryan Hessing was de eerste full time eSpeler van Nederland. Namens Heracles Almelo doet hij mee aan online en offline toernooien in binnen- en buitenland. Afgelopen seizoen werd hij derde in de eDivisie, een competitie waaraan eSpelers van alle Eredivisieclubs meedoen. Dit jaar wil hij deze prestatie verbeteren. “FIFA19 is weer iets anders dan de vorige versie. Het verdedigen en het schieten op doel zijn enkele van de veranderingen in het spel. Mijn doel is om mij het spel zo snel mogelijk eigen te maken om vanaf het begin aan te kunnen presteren in de wedstrijden.”

Foto’s: @ Heracles Almelo

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer