Historisch teamgoud voor Nederlandse para-dressuurruiters met Frank Hosmar

Het Nederlandse para-dressuurteam heeft historisch teamgoud gewonnen op het WK in Tryon! Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank Hosmar uit Haarle en Nicole den Dulk bleef Groot-Brittannië nipt voor. Het is de enige medaille die nog niemand van de ruiters heeft: teamgoud.

In Kentucky 2010 stond voor het eerst ook het WK Para-dressuur op het programma van de Wereldruiterspelen en ging de winst naar Groot-Brittannië. Nederland haalde toen alleen individuele medailles. Vier jaar later was het team van Joyce Heuitink op de WEG in Caen (Frankrijk) ongekend succesvol en wonnen de Nederlandse para-dressuurruiters vele individuele medailles en teamzilver. Ook toen ging de winst in de landenwedstrijd naar Groot-Brittannië. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Nederland in Tryon WK-teamgoud gewonnen en Groot-Brittannië verslagen.

Uitslag landenwedstrijd WK para-dressuur Tryon:

GOUD – Nederland 223.597: Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P., 73.488%; Nicole den Dulk (Elen, België) – Wallace N.O.P., (72.939%); Sanne Voets (Berghem) – Demantur N.O.P., 76.550% en Rixt van der Horst (Nistelrode) – Findsley, 73.559%.

ZILVER – Groot-Brittannië – 222.957

BRONS – Duitsland – 219.001

Foto’s archief @frankhosmar

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer