Jesper Grob en Robin van der Valk op het podium

In Appingedam is zaterdag het Gronings kampioenschap gereden. Het weer is goed, wel een koud windje maar dat mag de pret niet drukken. Met 253 rijders en 37 promotieklasse rijders was het geen druk bezocht PK. Met 14 rijders was FCV het Twentse Ros wel goed vertegenwoordigd. Om 11 start de wedstrijd. De manches verlopen goed, alleen Douwe Veldhuis strandde in de manches bij jongens 12 jaar. De halve finales zijn gereden door:
  • Chris Scheenloop Cruisers 31+
  • Marc Bosman Cruisers 31+
  • Mylan Spekschate jongens 8 jaar
  • Wouter te Wengel jongens 11 jaar
  • Damian Kappert jongens 11 jaar
  • Twan Bosman jongens 11 jaar
  • Manuel Baumer jongens 13 jaar
Bas Scheenloop had na mooie resultaten in de manches (2-2-2) een zware finale en eindigde als 8ste. Sem Bosman mocht in de groep van 11 jarigen de finale rijden. Hij heeft hier een nette 7de plek behaald. Ook Anne Tuchter reed in de klasse meisjes 14-15 jaar naar de 7de plek. Danny Kuijer reed bij jongens 12 jaar naar een nette 5de plek. Robin van der Valk (jongens 14 jaar) en Jesper Grob (jongens 15 jaar) reden beiden sterk in de manches en behaalden beiden in de finale een 2de plaats.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer