Jongenshandbal Twente slaat de handen ineen

Het jongenshandbal in Twente zit na jaren kwakkelen weer in de lift. Om een extra impuls te geven hebben 3 Twentse verenigingen Olympia( Hengelo), Borhave (Borne) en Stormvogels(Haaksbergen) de handen ineen geslagen en de samenwerking met elkaar gezocht. In totaal 20 jongens gaan samen onder de naam Handbal Twente het nieuwe handbalseizoen in. De jongens zijn in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar en trainen 2x per week onder leiding van assistent bondscoach Heren Oranje en bondscoach jong oranje Edwin Kippers.

Er wordt op woensdag in Borne getraind en op vrijdag in Hengelo. De jongens vormen in het nieuwe handbalseizoen 2 teams die uitkomen in de B-jeugd. Het B1 team gaat spelen in de landelijke handbalcompetitie, met teams uit Den Haag, Volendam, Aalsmeer, Pijnacker en Emmen en omstreken,  het B2 team komt uit in de regionale handbal competitie met teams uit Zwolle en de Achterhoek. De jongens blijven gewoon lid bij hun eigen vereniging en spelen samen onder de naam Handbal Twente. Naast deze 2 teams hebben de 3 verenigingen ook nog jongens teams binnen de eigen vereniging in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op facebook Handbal Twente of neem contact op met een van de drie verenigingen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer