Manon Steggink: “Ik heb nooit de behoefte gehad om bij een andere club te gaan spelen”

Volleybalvereniging Dynamo Tubbergen gaat komend seizoen haar opwachting maken in de nieuwe Sporthal in Tubbergen.

Gaat Manon Steggink mee en speelt ze dan weer in het eerste team?
Manon Steggink gaat volgend jaar mee naar de nieuwe sporthal en zal daar wekelijks trainen en op zaterdag de wedstrijden spelen in het eerste van Dynamo Tubbergen.

Maar wie is die Manon Steggink eigenlijk?
Manon Steggink is woonachtig in Tubbergen, 28 jaar en samenwonend met Maurice Verveer, dochter van Annette Steggink en zus van Maarten en Dennis Steggink. Werkt als wijkverpleegkundige in de thuiszorg in Almelo en ik mag graag leuke dingen met vriend lief en vriendinnen doen.

Hoe lang speel je al volleybal?
Ik ben sinds 15-9-1996 lid van Dynamo Tubbergen, ongeveer 22 jaar dus.

Altijd in Tubbergen bij Dynamo?
Ik heb altijd bij Dynamo in Tubbergen gespeeld. Ik heb nooit de behoefte gehad om bij een andere club te gaan spelen. Dynamo is een gezellige, sportieve club waar ik al jaren met plezier volleybal.

Je bent niet meer de jongste in het team. Voel je je een beetje als nestor van het team?
Klopt, ik ben met mijn 28 jaar een stukje ouder dan de andere speelsters in mijn team. Ik hoop dan ook mijn 12 jaar ervaring in dames 1 over te brengen op de jeugd speelsters.

Op welke plaats speel je het liefst?
Ik heb jaren als mid-speelster gespeeld, maar de positie passer-loper of diagonaal speel ik het liefst. Op deze plekken zal je mij dit seizoen ook gaan zien.

Wat is het doel komend seizoen?
We hopen er aankomend seizoen een gezellig en sportief jaar van te maken met als doelstelling degradatie te ontlopen en een mooie plaats in de middenmoot te halen.
We weten wel dat het een zwaar jaar zal worden omdat er veel ervaren speelsters het afgelopen jaar afscheid hebben genomen en het team nu voornamelijk uit jeugdspeelsters bestaat.

Hoe vaak train je om dit doel te bereiken?
We trainen 2 keer in de week (dinsdag en donderdag) in de zaal en hebben wekelijks krachttraining bij Studio Sport Tubbergen.

Hoe is de samenhorigheid in het team en wat is de rol van trainer in deze?
Ondanks het grote leeftijdsverschil (28 jaar en 15 jaar) binnen ons team is het wel een hechte club door het harde werken van Johan Booyink (onze trainer) met Raymond Keemers (assistent trainer). Zij begeleiden ons hierin met goede trainingen, (oefen)wedstrijden en uiteraard worden er teamuitjes geregeld zodat we dichter bij elkaar komen.

Wie zijn je fans als je speelt?
Mijn grootste fans zijn denk ik mijn moeder samen met mijn vriend. Daarnaast hebben we ook een trouwe vriendengroep die ook vaak langs komen om aan te moedigen.

Ook bij uitwedstrijden?
Dit wisselt vooral “welke” uitwedstrijden we spelen. Wedstrijden zoals Krekkers in Harbrinkhoek, Rivo in Rijssen en Rosstars in Rossum zullen ze mee reizen om ons aan te moedigen, maar zodra de wedstrijden verder weg zijn, zoals Bolsward in Friesland dan zullen ze niet mee reizen, gezien de afstand.

Even terug naar het vorig seizoen. Tevreden over jezelf en de teamprestatie?
Terugkijkend naar afgelopen jaar hebben wij nog lang meegedaan voor het kampioenschap. Het beruchte carnavalsweekend heeft daar enigszins invloed op gehad en hebben deze wedstrijd dan ook dik met 4-0 verloren. Hierdoor was het kampioenschap ver te
zoeken. Over het algemeen zijn we zeer tevreden over het afgelopen seizoen met een mooie 5e plek als eind resultaat.

Heb je alleen aan volleybal gedaan of ook andere sporten beoefend?
Ik ben altijd bezig geweest met volleybal. Daarnaast mag ik ook graag de sportschool bezoeken voor de fitnes en voor bepaalde groepslessen zoals BodyPump.

Heb je nog andere hobby’s behalve het spelen van volleybalwedstrijden?
Fitnessen, hardlopen, groepslessen in de sportschool. Daarnaast vind het erg gezellig, leuk om wat met vriendinnen, vriend en met mijn moeder te doen, zoals winkelen en uiteten.

Het nationale vrouwenteam doet internationaal goed mee. Merken jullie dat ook bij de vereniging met misschien een aanwas van jeugd?
Als vereniging merkten we tijdens de olympische spelen van 2016 dat de aanmeldingen bij de jeugd groter werd. Heel leuk om te zien natuurlijk. Over het algemeen blijft de ledenaantal wel redelijk stabiel.

Hoe kijk jij tegen de publicaties aan van de amateursport en het volleybal in het bijzonder in de regionale/plaatselijke pers?
Uiteraard is het leuk dat de regionale pers hier aandacht aan besteed. Het is natuurlijk een heel leuk spelletje!

Zou bijvoorbeeld www.sportintwente.nl daar een belangrijke rol in kunnen spelen?
Ik denk het wel. Via sportintwente blijven mensen toch op de hoogte van alle verschillende sporten op amateur niveau en is het leuk om verschillende verslagen te lezen.

Foto’s: Herman Zandhuis/Manon Steggink c.s.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer