Mariënberg en SVVN delen in stromende regen de punten

Een gelijkspel (2-2) was het relaas na 2 x 45 minuten tussen Mariënberg en SVVN, die in de tweede helft voornamelijk vanonder de paraplu moest worden aanschouwd langs het kunstgrasveld. De hemel brak open boven het Westerpark en het bleef pijpenstelen regenen.

Trainer Niels van ’t Hoog begon met twee van zijn drie teruggekeerde verloren zonen in de basis. Roy Kelder werd in de achterste linie gepositioneerd en Bertin Veurink kreeg een plek op het middenveld toebedeeld. Kevin Bolks begon op de bank. Roy Lotterman maakte tevens zijn rentree na lang blessureleed. Roy Doek zit daar nog even in, hij liep in de voorbereiding een liesblessure op. Verder lijkt de kans klein dat Jari van der Veen, keeper Jelle Brinks en verdediger Ruud Woelderink dit jaar nog speelminuten gaan maken.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Toch was het SVVN die via een terechte elfmeter de leiding nam. Bertin Veurink haakte ongelukkig maar wel in zijn eigen zestien een speler van SVVN, Maneschijn kon niks anders doen dan naar de stip wijzen. Chiel Karkdijk schoot onberispelijk raak en stuurde Thijs Altena naar de verkeerde hoek, 0-1.

Maar de thuisploeg was alleszins onder de indruk. Meteen vanaf de aftrap werd er koers gezet naar het doel van SVVN. Uit een mooie aanval maakte Patrick Willems de gelijkmaker na een prachtige voorzet van Erjan Lamberink, 1-1 na 10 minuten voetballen. Hierna trok Pluvius aan de bel, vele supporters verkozen de verpozing in de warme kantine in plaats van aan de zijlijn te blijven staan.

Na rust was de eerste beste kans voor de gastheer. Jammer genoeg ging de bal aan de verkeerde kant van de paal uit het blikveld van Mariënberg gezien. De seizoen ouverture leek op een gelijkspel af te stevenen, echter ineens een kleine 10 minuten voor tijd, was het SVVN die door een fout van Mariënberg de 1-2 in de schoot geworpen kreeg. Echter toonde Mariënberg veerkracht en bleef de rug rechten ondanks de doorweekte shirts.

De tijd tikte al de blessuretijd aan toen opnieuw Patrick Willems de gelijkmaker binnen gleed na een cornerbal van invaller Tom de Lange. De verdiende gelijkmaker daar kon niemand iets op afdingen. Door het 2-2 gelijke spel herhaalde de geschiedenis zich en eindigde de seizoenopening net als vorig jaar tegen hetzelfde SVVN met een remise.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer