Nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben in haar openingsduel in de eerste divisie een nederlaag moeten incasseren. In eigen huis ging de formatie van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis vrijdagavond met 1-5 onderuit tegen ZVG/Cagemax.

Excelsior’31 speelde een onbevangen en solide eerste helft. De bezoekers uit Gorinchem, samen met FCK de Hommel kandidaat voor de titel, hadden wel een licht overwicht en creëerden iets meer kansen. Beide sluitposten voorkwamen doelpunten, maar een aanval door het midden was drie minuten voor rust doelman Willard Baan te machtig. Ruststand 0-1.

De toeschouwers in Rijssen zagen in de tweede helft een ander Excelsior’31. Door individuele fouten, op dit niveau keihard afgestraft, liepen de bezoekers binnen no-time uit naar een 0-5 voorsprong. In deze fase van de wedstrijd kon keeper Willard Baan douchen. Een overtreding buiten de cirkel leverde hem een rode kaart op, waardoor Frank Haase het restant van de wedstrijd op doel stond. De jonge talentvolle doelman zag Excelsior’31 zich in de laatste tien minuten van de wedstrijd herpakken. Dit resulteerde nog in een eretreffer van Nikzad Mahbobi. Eindstand 1-5.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer