Nipt verlies dames VKC’03 tegen OZ&PC

Zaterdag 22 september stond de competitie voor de dames 1 van VKC’03 weer op punt van beginnen. OZ&PC, zeker geen onbekende voor de dames, stond als tegenstander in de bad hal van de Vlaskoel. Het zou een pittige wedstrijd worden voor de dames uit Tubbergen. Enkele ervaren dames 1 speelsters uit Oldenzaal hadden het hoogste niveau naast zich neergelegd en waren een tandje lager gaan spelen. Dit betekende veel ervaring in het 2e team uit Oldenzaal.

VKC begon sterk aan de wedstrijd, het was keepster Jorieke Aveskamp die direct liet zien dat VKC zich niet zomaar aan de kant liet zetten. Een 1-0 situatie bij haar voor de goal wel koelbloedig buiten de palen geleid. Daarna was het VKC dat de touwtjes in handen namen en al snel wisten de dames via Sophie Derkman te scoren uit een overtal situatie. En met een afstand schot werd de eerste periode afgesloten met een 2-0 voorsprong voor de Tubbergse.

Het waren de Oldenzaalse dames die in de tweede periode als snel de stand weer gelijk trokken. Maar het antwoord van VKC was hierop snel, het was Marly Stopel die 2 keer wist te scoren en er was weer een voorsprong van 4-2. Op slag van rust deed oz&pc wat terug en brachten de stand op 4-3.

De derde periode gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste 2, het was VKC dat het initiatief nam in de voorsprong maar de Oldenzaalse die nadien weer wisten aan te zetten. Met een gelijk spel van 5-5 moest het in de laatste periode gaan gebeuren. In deze periode zaten een aantal discutabele momenten. Beide ploegen wisten de stand naar een 6-6 te brengen, wat gezien de wedstrijd een eerlijke uitslag zou zijn geweest. Maar de Oldenzaalse dames wisten nog net een keer aan te zetten en trokken hiermee de wedstrijd naar zich toe 6-7. De dames van VKC kunnen met een goed gevoel de verdere competitie aan gaan. Het spelbeeld liet zien dat het begin er is, de basis ligt er, maar er is nog werk aan de winkel voor Coach Raymond Broenink.

Doelpuntenmaaksters: Sophie Derkman 3x, Marly Stopel 2x en Annemiek Bekkedam 1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer