Nipte overwinning dames Losser op DWK

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen de eerste thuiswedstrijd tegen het Barneveldse DWK nipt gewonnen met 10-9. In de eindfase ontsnapte Losser doordat DWK een man meer niet kon benutten. DWK, promovendus uit het district Oost, had haar eerste wedstrijd ruim verloren en was er op gebrand in Losser een resultaat te halen.

In de eerste periode was het echter Losser dat steeds het voortouw nam. Theresia Korfage scoorde vrij vlot in deze periode de 1-0, maar uit een ondertalsituatie waren het de Barneveldsen die de gelijkmaker scoorde. Toen was het de beurt aan Jasmin Oddo. Vanaf de linkerflank wist ze met een geweldige beweging haar tegenstander te verschalken en kon vervolgens de verkregen kans goed afmaken. Direct daarna legde DWK het zwakke punt van Losser bloot. Verdedigend waren de Losserse dames niet altijd goed bij de les, en dat werd nu afgestraft. DWK kon in een vrije schotpositie 2-2 scoren. Nog voordat de eerste periode was verstreken was het Lindy Velthuis die uit een man meer de 3-2 in het doel schoot. Nog één keer kon DWK langszij komen.

Vanaf deze 3-3 stand liet Losser zien dat ze echt de betere ploeg waren en kon dat ook in de score uitdrukken. De routiniers waren aan zet: Theresia Korfage scoorde haar 2e en 3e treffer en Cindy Marsman kon haar eerste doelpunt van deze wedstrijd scoren. In de derde periode bouwde Losser de voorsprong uit doordat Susan Nijhuis een makkelijk verkregen strafworp subliem inschoot (7-4). DWK ging vanaf dat moment ook weer meedoen in de wedstrijd en pikte haar doelpuntjes ook mee.

De zusjes Loreen en Jasmin Oddo zorgden ervoor dat de score met nog 3 minuten te spelen op een 9-6 voorsprong voor Losser kwam, en eigenlijk de overwinning niet meer in gevaar kon komen. Dat was meteen de valkuil. Waar een geroutineerde ploeg de wedstrijd makkelijk uit zou spelen, was het de jeugdige overmoed dat meermaals balverlies veroorzaakte. DWK kwam dichterbij, en had bij een 9-8 stand met een man meer in het water de 9-8 op de hand. De bal werd echter zeer zwak hoog overgeschoten, en de opluchting aan Losserse kant was groot. De eerste 3 punten van het seizoen waren toch wel verdiend binnengehaald.

Periodestanden: 3-2, 3-1, 2-3 en 1-2. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 3, Jasmin Oddo 2, Lindy Velthuis, Cindy Marsman, Susan Nijhuis en Loreen Oddo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer