NK Speedsoccer

Soccer tempel Nederland organiseert dit jaar voor het eerst in de historie het NK speedsoccer. Het NK Speedsoccer is ook wel bekend als indoor voetbal, dat gespeeld wordt op een kunstgrasveld van ca 30 bij 15 meter. Het veld is geheel omringd met boarding en netten waardoor de bal in het spel blijft. Het is intensief en spectaculair, mede doordat je 5 tegen 5 speelt (inclusief keeper). Het spel kent geen inworpen of buitenspel, waardoor het tempo altijd hoog ligt.

Het NK speedsoccer wordt georganiseerd op verschillende locaties in Nederland, waaronder Tubbergen en Zwolle. Het toernooi is opgedeeld in verschillende regio’s, waardoor elk team uit Nederland zijn eigen regio kan uitkiezen: Zwolle (Noord/Oost), Emmeloord (Noord), Tubbergen (Oost), Oisterwijk (Zuid). De exacte locaties zijn te vinden op nkspeedsoccer.nl

Alle teams uit de A-categorie mogen zich inschrijven voor het NK speedsoccer. Dit geldt dus voor de 1e teams (2e divisie t/m 5e ) en 2e teams (reserve hoofdklasse t/m 3e klasse reserve) van elke vereniging in de buurt van de opgegeven locaties.

Het NK speedsoccer bestaat uit 4 officiële rondes. De 1e ronde bestaat uit een poulefase (voorronde), hierbij plaatste de nummers 1 uit elke poule (afhankelijk van het aantal inschrijvingen). Na de voorronde krijg je de locatie finales, de regionale finale en uiteindelijk de finale die gespeeld zal worden op 5 januari 2019 ergens in Nederland.

Het NK speedsoccer wordt georganiseerd van 17 december 2018 t/m 5 januari 2019. In verschillende speedsoccer tempels zal er gespeeld worden om Nederlands kampioen speedsoccer te worden.

Het NK speedsoccer is in Duitsland heel erg populair, alleen in Nederland nog niet zo bekend. Soccer tempel Nederland wil daarom speedsoccer in Nederland echt op de kaart zetten en voetbalteams kunnen enthousiasmeren om in de winterstop hun conditie en kwaliteiten in de speedsoccer tempel uit te breiden. Uiteindelijk willen ze elk jaar het NK organiseren, zodat het ‘een begrip’ wordt in Nederland voor de amateurteams.

Er zullen verschillende soorten prijzen per ronde worden uitgereikt aan de winnaar, dus er valt iets te verdienen. De uiteindelijke winnaar kan een compleet verzorgd trainingskamp in Zeist winnen! Tevens krijgt elk deelnemend team de mogelijkheid om kosteloos 2 uur te oefenen in het speedsoccer spelletje in een voorkeur locatie.

Informatie

Voor aanmelden en verdere informatie kunt u naar de site www.nkspeedsoccer.nl

Foto: archief

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer