Overwinning voor Ter Harmsel en Kamphuis in Hellendoornrally

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de Eurol Hellendoornrally verreden. De rallyging dit jaar over 15 klassementsproeven. Hierbij legden de deelnemers zo’n 158 kilometer op snelheid  af. Er waren 72 deelnemers ingeschreven, waarvan 11 equipes uit de Peugeot 206 Rally Cup.

De totaal overwinning ging naar Hermen Kobus en zijn navigator Erik de Wild in hun Skoda Fabia R5. Hierdoor wonnen ze voor het tweede achtereenvolgende jaar ook de Eurol R5 Rally Challenge. Tweede werden Bob de Jong Kees Hagman,  De derde plaats was voor de Belgische Melissa Debackere en navigator Didier Bostoen.

De winst in de Peugeot 206 Rally Cup ging naar Geert ter Harmsel en Jan Kamphuis (beide uit Rijssen). Zij reden hun Peugeot 206 naar een 33e plaats in de totaal. Iets meer dan 11 seconden daarachter waren het Michiel Poel en Bart-Jan Harmsen (beide uit Den Ham) op de tweede plaats. De derde plaats was voor Dylan en Johan Teiwes (zoon en vader uit Barneveld). Zij lagen nog eens zeven seconden achter Michiel Poel.

Geert ter Harmsel & Jan Kamphuis: Geert; “Het was een mooie strijd met Michiel en Dylan. Na twaalf klassementsproeven lag ik ruim zeven seconden achter Michiel. Ik ben er toen op het laatst goed voor gaan zitten. Ik wist uiteindelijk met ruim elf seconden voorsprong de wedstrijd naar me toe te trekken.

Michiel Poel & Bart-Jan Harmsen:  “Wat was het gaaf om mijn thuisrally als rijder mee te maken,” zegt Michiel. “Ik heb hier zovaak als navigator deel genomen en om dat nu als rijder mee te maken is wel heel bijzonder. De proeven Mageleresch en Hellendoorn gaan zo ongeveer door mijn achtertuin. Bart-Jan en ik hebben een grootdeel van de wedstrijd op kop gelegen maar kregen problemen met de versnellingsbak. Toen Geert er ook nog eens een kanontijd op de laatste proef eruit perste waren we blij dat we tweede zijn geworden.”

Dylan Teiwes en Johan Teiwes: “Na onze uitvat in de GTC Rally hebben we een nieuwe benzinetank moeten plaatsen, Daarbij hebben we ook gelijk wat extra bescherming  onder de auto geplaatst. Op het onverhard pakte dat goed uit en hebben geen problemen gehad. We merken wel dat terreinkennis hier van groot belang is. Toch hebben we op een aantal proeven de snelste tijd gereden. Het onverhard ligt me wel. We hebben de Peugeot hier soms als een achterwiel aangedreven auto de bocht door weten te driften”.

Ondanks dat de Peugeot 206 een sterke auto is geeft dat geen garantie dat ze niet kunnen uitvallen. Er waren deze wedstrijd twee uitvallers in de 206 Rally Cup. Het meest heftige was het ongeval van Ron Bunninga en Richard Berns, leider in de tussenstand van het cup kampioenschap. Zij rolden op de vrijdagavond hun 206. Zij zullen daardoor dit jaar niet meer in actie komen aangezien de auto volledig is afgeschreven. Ron liet echter weten zo snel mogelijk met de opbouw van een nieuwe auto te gaan beginnen. Ook Leendert Lok moest helaas de strijd voortijdig staken. Een lekke benzinetank betekende voor hem het einde van de wedstrijd.

Op het serviceterrein heeft de 206 Rally Cup steeds meer ruimte nodig. In Hellendoorn waren er 11 deelnemers aanwezig. Er staan ook nog een aantal aspirant rijders klaar staan om hun rallylicentie te gaan halen, waaronder motorcrosser en drievoudig Dakar deelnemer Jasper Riezebos. Aangezien hij in Nederland in de loop van het seizoen zijn licentie niet kon halen heeft hij op daglicentie, reeds zijn eerste kilometers gemaakt. Ook Calvin Teiwes (broertje van Dylan) gaat een 206 opbouwen. Mathijs Elzinga die in de Vechtdalrally zijn Chevrolet Kalos onfortuinlijk in vlammen zag opgaan is bezig met een 206. Dat betekent dat deze steeds populairder wordende cup de komende tijd blijft groeien.

Uitslag:
1 Geert ter Harmsel Jan Kamphuis 1:52:34.3; 2 Michiel Poel Bart-Jan Harmsen 1:52:45.5; 3 Dylan Teiwes Johan Teiwes 1:52:52.6; 4 Ard Pierik Sietse Hendriks 1:53:49.5; 5 Rutger-jan Hesselink Hermen Welink 1:54:42.3; 6 Michael Loock Daniela Weinert 1:55:05.7; 7 Peter van Teunenbroek Wout De Klerk 1:57:35.6; 8 Pepijn Ten Broeke Quinten Ten Broeke 1:59:01.2; 9 Mark Niemeijer Nikki Broekmate 2:02:40.1; DNF Ron Buninga Richard Berns – DNF Leendert Lok Marcel Lamme –

De volgende wedstrijd van de 206 Rally Cup is de CONRAD Twente Rally op 20 en 21 oktober en in Hengelo.

Foto: Jordy Schreuders/liverallypictures.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer