Pot indeling loting TCPM Tukker Cup bekend

Woensdag 19 september zal de loting voor de 2e editie van de TCPM Tukker Cup gaan plaatsvinden in de Grolsch Veste bij FC Twente. De 48 deelnemende teams krijgen dan te horen in welke poule ze worden geloot en net zoals vorig jaar, wordt dit wederom een bijzondere avond en zullen diverse bekende Tukkers helpen om de loting te verrichten. Zoals bekend doen er dit jaar maar liefst 48 (!) teams mee met de TCPM Tukker Cup. Net zoals vorig jaar 32 ‘Heren’ en nieuw dit jaar een ‘Dames’ categorie met 16 teams uit deze regio. Het toernooi zal er bij beide categorieën hetzelfde uit gaan zien, echter ontbreekt bij de dames een achtste finale ronde en zullen ze na de knock-out fase instromen in een kwart finale ronde. De speeldata staan op de site van Tukker Cup.

Uitleg loting

Net zoals vorig jaar zitten de deelnemende teams in vier verschillende potten. Denk hierbij aan de loting van de Champions League, want deze potten zijn namelijk op niveau ingedeeld. Pot 1 zitten de deelnemers die uitkomen op het hoogste niveau. Pot 2 wordt gevuld met het daaropvolgende niveau, gevolgd door pot 3 en pot 4. Tijdens de loting wordt een poule bepaald door een deelnemer uit één van elke pot. Echter wordt er uiteraard ook bekeken in welke competitie iedereen zit. Wanneer er 2 deelnemers van de TCPM Tukker Cup ook bij elkaar in de competitie zitten, heeft het voor beide partijen weinig zin om elkaar eventueel ook te kunnen loten voor de TCPM Tukker Cup. Om dit te voorkomen, zullen deze teams bij elkaar in de pot worden gezet, zodat ze niet bij elkaar in een poule kunnen worden geloot.

Om het speelschema zo eerlijk mogelijk te houden, werkt elke poule met een standaard wedstrijdschema van de K.N.V.B.. De eerste speelronde uit bijvoorbeeld Poule A ziet er als volgt uit: Deelnemer pot 1 – deelnemer pot 4 en deelnemer pot 2 – deelnemer pot 3. Terwijl in Poule B de deelnemers omgedraaid worden: Deelnemer pot 4 – deelnemer pot 1 en deelnemer pot 3 – deelnemer pot 2. Zo is er van te voren niet bekend is welke deelnemer standaard 2 thuiswedstrijden speelt. Verder is dit jaar het speelschema na de knock-out fase al bekend en zal er in de winterstop dus niet worden geloot.

Potindeling bekend

De potindeling voor beide categorieën is bekend. Het was niet zo’n puzzel als vorig jaar, toen kwamen 9 deelnemers uit dezelfde competitie had en men ook maximaal 8 teams in een pot, maar toch valt bij de ‘Heren’ categorie wel op dat RKSV De Zweef en ZVV De Esch in pot 3 zijn gedeeld, terwijl je deze ploegen in pot 1 of 2 zou verwachten. Dit heeft te maken met het feit dat men maar liefst 7 deelnemers uit Zondag 3A moest indelen, waardoor pot 2 al gauw vol zat. Daarnaast kwamen 4 deelnemers uit Zondag 2J en Zondag 4B en die werden hieromheen verdeeld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer