Prima overwinning dames OZ&PC op De Vennen

De tweede wedstrijd van seizoen 2018-2019 was voor de dames van OZ&PC een uitwedstrijd naar Dongen om het daar op te nemen tegen De Vennen. Een ploeg waar OZ&PC vorig seizoen tot 3x toe weinig problemen mee kende maar door alle veranderingen bij de Oldenzaalse dames was er vooraf weinig te zeggen over de verhoudingen in deze wedstrijd. Dat OZ&PC uiteindelijk behoorlijk overtuigend wist te winnen met 7-11 was dan ook een behoorlijk opluchting voor de ploeg uit Oldenzaal.

Voor de wedstrijd had OZ&PC duidelijk afgesproken dat er in de verdediging uiterst geconcentreerd en taakgericht moest worden gespeeld. Dit om het gelegenheid keepster Sophie Lage Venterink het zo makkelijk mogelijk te maken. Dit namen de Oldenzaalse dames zich ook ten harte en in de 1e periode werden er bijna geen kansen weggegeven en de kansen die de vennen wel kreeg wist Sophie uitstekend onschadelijk te maken. Aanvallend had OZ&PC wel moeite om door de goed georganiseerde verdediging van de Vennen te komen maar in de 1e periode wist OZ&PC toch 2x te scoren door 2 goede schoten van Aniek Giesselink.

In de 2e periode ging ze lekker door waar ze gebleven was met 2 uitstekende schoten zette ze OZ&PC op een 0-4 voorsprong. Dit dwong de Vennen om verdedigend toch iets anders te gaan spelen waardoor Giesselink weliswaar niet meer zo vaak gevaarlijk kon worden maar er wel ruimtes ontstonden voor andere speelsters van OZ&PC. Iets waar Saskia van Benthem (2x), Jonne Cristen en Jonne Moekotte goed gebruik van maakte. Wel moest OZ&PC 1 tegentreffer incasseren maar met een 1-8 voorsprong kon OZ&PC met gerust hart van kant wisselen. Verder maakte de pas 14-jarige Marit Lotgerink Bruinenberg haar debuut bij de hoofdmacht van OZ&PC. Jammer genoeg wist ze deze wedstrijd nog niet tot scoren te komen maar verder heeft ze uitstekend gespeeld in haar 1e wedstrijd.

Na de kantwissel begon OZ&PC wat last te krijgen van vermoeidheid waardoor er aanvallend nogal wat slordigheden in het spel van OZ&PC kropen. In deze fase was duidelijk te merken dat OZ&PC in een nieuwe samenstelling speelt en dat (aanvallende) automatismen nog ontbreken. Hierdoor bleef de productie van OZ&PC deze periode beperkt tot 1 en moest OZ&PC zelf 2 goals incasseren. Maar met 3-9 was er voor OZ&PC natuurlijk nog steeds niets aan de hand.

In de laatste periode wilde beide ploegen behoorlijk aanvallend spelen. Iets wat van De Vennen natuurlijk wel te begrijpen was maar OZ&PC had er misschien beter voor kunnen kiezen om te blijven leunen op de verdediging, iets wat de rest van de wedstrijd ook de kracht was van OZ&PC. Er was wel veel aanvalsdrang bij OZ&PC maar dit bleef lang zonder resultaat. En waar OZ&PC kansen liet liggen wist De Vennen te profiteren van de gaten die OZ&PC in de verdediging liet vallen. Hierdoor wist De Vennen nog even terug te komen tot 7-9 met nog 1:22 te spelen en was er dus nog even wat spanning in de wedstrijd.

Lang duurde dit echter niet want net als in de vorige wedstrijd tegen de Ham was het slotakkoord voor Chantal Brouwer die wederom 2 doelpunten wist te maken en daarmee de eindstand 7-11 vast stelde. Een prima overwinning voor OZ&PC. Één waarbij de Oldenzalers veel te danken hadden aan het uitstekende keeperswerk. Verder was het voor OZ&PC een mooie bevestiging dat ondanks dat er met een nieuw team wordt gespeeld dat er ook dit seizoen zeker mogelijkheden liggen.

Periodestanden: 0-2, 1-6, 2-1, 4-2. Doelpunten: Aniek Giesselink 4x, Saskia van Benthem 3x, Chantal Brouwer 2x, Jonne Cristen en Jonne Moekotte beiden 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer