Prima start heren EHV

De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij Leusden, met 3-4 gewonnen. Het was het debuut van vier ex-junioren uit de A1 en voor de 16-jarige keeper Duncan van de Wereld was het zelfs een vuurdoop vanuit de B1 van PW. Interim-coach Jack Justus had er tijdens de bespreking dan ook op gehamerd dat de jongens ervan moesten gaan genieten en dat straalden ze zichtbaar uit. Het was niet allemaal even goed en er ging ook veel mis, maar het spelplezier spatte er van af en dat was mooi om te zien. EHV nam brutaal de leiding door een benutte strafcorner door Joris Maathuis, waarna Leusden eveneens vanaf de cirkelrand terugsloeg. Floris Kroezen bepaalde de ruststand op 1-2, waar de thuisploeg een strafbal onbenut liet.

Even wankelde EHV toen Leusden de gelijkmaker binnensleepte, maar Wouter Nederhand en Milton Roseval bekroonden twee prachtige uitvallen met ieder een doelpunt. Bij deze stand (2-4) werd de Utrechtse keeper opgeofferd en even zag het er naar uit dat dit nadelig zou uitpakken, maar een kans voor open doel met een man-meer-situatie was aan EHV niet besteed. Daardoor bleef het spannend, maar de 3-4 uit de rebound van een strafcorner kwam te laat. De eerste drie punten gingen mee in de tas naar Enschede en met een brede glimlach stapten de jongens en de mannen van het veld, precies zoals Justus het gehoopt had. Nogmaals, kwalitatief moet het allemaal nog veel beter, en de jeugdige wisselvalligheid mag ook wel wat minder, maar met deze dik verdiende en zwaar bevochten overwinning kan daarvoor een mooie basis gelegd zijn. GHBS is komend weekend de volgende tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer