Rabobank adopteert Borhave jeugdplan; dames beginnen thuis tegen SEW

Borhave is nu voor het derde seizoen eredivisionist, tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling van de club tot een Twents handbalinstituut. De ontwikkeling van de club richting eredivisie was in hoofdzaak gebaseerd op spelers uit de eigen jeugd. Ook nu lopen er voldoende potentiele eerste team spelers (jongens en meisjes) rond in de diverse jeugdteams. Omwille van talentontwikkeling en doorstroming van deze jeugd naar de hogere niveaus werkt Borhave aan een meer gestructureerde en kwalitatief betere jeugdopleiding. Zij hebben hierbij steun gevonden bij Rabobank Centraal Twente.

Het Rabobank Jeugdplan voorziet in het opleiden van jeugd-spelers volgens vooraf geplande doelstellingen en methodes. Een zeer ervaren handbaltrainer is aangesteld om de training coördinatie vorm te geven: Louis Degen, de trainer die de Bornse damesselectie definitief vormde voor de laatste stap richting eredivisie. Op deze manier willen Borhave en Rabobank Centraal Twente tophandbal oet Twente promoten en de jeugd uit Twente een nieuwe sportieve uitdaging bieden.

Zaterdagavond start het Borhave damesteam met het derde eredivisie seizoen. Om 19.00 uur in Sporthal ’t Wooldrik is SEW uit Wognum Noord-Holland de tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer