Samenwerking kernwoord bij CVV Achilles: nu ook met Bronco’s

Dat CVV Achilles aan de weg timmert, mag duidelijk zijn. Naast de nauwe samenwerking met RKSV EMOS en het lidmaatschap van de coöperatie Ontmoetingsparken afgelopen week, is vrijdag duidelijk geworden dat er ook een sportieve band is ontstaan met American Football-club Enschede Bronco’s. “Beide clubs hebben veel contact, er is echt al een mooie klik ontstaan tussen Achilles en de Bronco’s”, zegt Achilles-voorzitter Han Deuzeman.

Het American Football-team gaf afgelopen vrijdag op de open dag van Achilles een demonstratietraining aan de jeugd onder 13 jaar van EMOS en Achilles. Een bijzondere ervaring voor de jeugd. ”Het toonde aan dat twee compleet verschillende teamsporten prima samen kunnen op één complex. We hebben al een uitnodiging om een voetbaltraining te komen geven bij de Enschede Bronco’s”, aldus Deuzeman. Beide clubs zullen de samenwerking de komende tijd verder intensiveren. Deuzeman: ”Want een bijzondere sport als American Football moet gekoesterd worden binnen Enschede.” Achilles heeft de Enschede Bronco’s uitgenodigd om vaker op het Achillescomplex te komen trainen om de onderlinge band verder aan te halen.

Op de open dag maakte huisfotograaf Wicher Folkers afgelopen vrijdag een prachtige ‘samenwerkingsfoto’. Met daarop de jeugd van EMOS en Achilles, allen in eigen clubtenue. De samenwerkende verenigingen grepen de open dag aan om jeugd, ouders, leiders en trainers alvast nog meer aan elkaar te laten wennen. Zaterdag beginnen de samengevoegde teams, net als de andere clubs in de regio, aan de competitie.

Foto’s: Wicher Folkers

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer