SDO pakt verdiend punt bij Midlandia

Zaterdag speelde SDO in Bunnik tegen een van de titelkandidaten, Midlandia. Met nog steeds nul punten gingen de SDO’ers de wedstrijd in, het team van Jan Nijkamp vond het wel tijd om punten mee te nemen naar het thuisfront. Anders dan vorige week hadden de Tukkers prachtig zonnig weer meegenomen naar de eindbestemming. De thuisploeg wist de korf al zeer snel te vinden, de eerste twee aanvallen van de Bunnikers werden afgerond met een doelpunt, 2-0.

De Westerhaarders wisten niet veel later op gelijke hoogte te komen door middel van een rake vrije bal en een mooi afgemaakte doorloopbal, 2-2. Daarna was het de thuisploeg dat een gaatje sloeg naar 5-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en wisten in het tweede deel van de eerste helft nog een aantal doelpunten te maken. De SDO’ers wisten het gaatje te dichten, waardoor er een spannende sfeer werd gecreëerd in en om de lijnen van het korfbalveld in Bunnik. De teams gingen de kleedkamers in met een stand van 6-5 op het scorebord, een beperkte score waar toch hard voor gewerkt moest worden.

Het antwoord van de SDO’ers volgde al snel, waardoor het verschil dus weer 1 doelpunt was. Daarna ging het gelijk op, de Westerhaarders kregen een schot tegen en antwoordden opnieuw met een rake doorloopbal. Het scorebord toonde een stand van 8-7. Opnieuw kregen de SDO’ers een schot tegen, maar nu wisten de oranjehemden een kleine kans en een afstandsschot af te ronden waardoor er tot grote frustratie van de thuisploeg een gelijke stand van 9-9 op het scorebord kam te staan.

Het bleef erg spannend, de thuisploeg wist een doorloopbal af te ronden, 10-9. Maar de Westerhaarse formatie liet zich niet zo maar passeren, en antwoorde opnieuw met een score vanuit een afstandsschot, 10-10. Toen wist het team van Jan Nijkamp voor het eerst in deze wedstrijd de leiding te nemen en op een voorsprong te komen van twee doelpunten, 10-12. De SDO’ers probeerden het in de verdediging dicht te houden maar toch wist de thuisploeg het gat te dichten en op een gelijke stand te komen. Eindstand: 12-12.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer