SDO verliest kansloos van KIOS’45

Zaterdag speelde SDO haar eerste competitie uit tegen KIOS ’45. Een wedstrijd dat al jaren veel spanning en strijdlust met zich mee brengt en dat was ook vandaag te zien. Er waren namelijk veel toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Aan de voorbereiding kon het niet liggen, SDO won namelijk al haar oefenwedstrijden. Al snel was het te zien dat beide ploegen er alles aan zouden doen om de winst van de streekderby naar zich toe te slepen.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, de eerste aanvallen van beide teams eindigden met een doelpunt. Hierna kon KIOS op een voorsprong komen van 3-1, maar SDO kwam al snel terug waardoor er een gelijke stand op het scorebord kwam te staan. De thuisploeg schakelde vanaf dat moment een tandje bij, wat de jonge ploeg van Jan Nijkamp niet meer kon bijbenen. Hierdoor konden de Sibculoërs grip krijgen op de wedstrijd. Ruststand: 7-3

Na een peptalk van de trainer gingen de Westerhaarders met vol vertrouwen weer het veld op. Echter was het KIOS dat het initiatief bleef houden. SDO kon geen grip op de wedstrijd krijgen en zag met lede ogen aan dat de thuisploeg steeds verder wegliep. SDO pikte hier en daar nog een doelpuntje mee, maar dat mocht niet baten. Eindstand KIOS – SDO 12-6

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer