SDO verliest spannende streekderby van Blauw Zwart

Zaterdag speelde SDO haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de verloren uitwedstrijd tegen KIOS, stond er weer een streekderby op het programma. Dit keer speelde de ploeg tegen Blauw Zwart uit het nabijgelegen Wierden. In de voorbereiding speelden de ploegen tegen elkaar, toen won de ploeg van oud trainer/coach van SDO, Marco Groothuis, van de Westerhaarse formatie.

Onder prima weeromstandigheden werd al snel werd duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het eerste doelpunt viel in de eerste aanval van de bezoekers, maar de Oranjehemden reageerden snel met de gelijkmaker, 1-1. Na een aantal aanvallen zonder resultaat was het Blauw Zwart dat op een voorsprong van twee doelpunten kwam, 1-3. Opnieuw wist de thuisploeg de stand weer gelijk te trekken. Hierdoor stond op het scorebord de stand van 3-3. Dit was het moment voor de SDO’ers om voor het eerst de leiding te nemen in de wedstrijd, en dat lukte ook. De ruststand was 5-4 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust was het eerste doelpunt voor de SDO’ers, 6-4. Helaas kon de ploeg van Jan Nijkamp de voorsprong niet behouden, Blauw Zwart kwam niet veel later op gelijke hoogte, 7-7. In het spannende restant van dit duel gingen de ploegen strijden voor de punten. Lang ging het gelijk op. Met nog een kwartier op de klok werd het nagelbijten, Blauw Zwart nam de leiding. Helaas lukte het de thuisploeg niet om aan te haken na en aantal aanvallen waarin de kansen er niet in gingen. Blauw Zwart wist in de slotfase nog een aantal doelpunten te maken. Eindstand: 8-12

Weer geen overwinning voor SDO. Volgende week een nieuwe kans. Dan spelen de Oranjehemden uit tegen SEV 1 in Zelhem. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur. De SDO’ers hopen de punten uit Zelhem mee te nemen naar huis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer