Sportlust begint competitie met overwinning bij HVV Hengelo

Na een voorbereiding van zeven weken en de nodige oefen- en bekerwedstrijden achter de rug hebbende, begon het afgelopen weekend de competitie dan eindelijk weer. Onder herfstachtige omstandigheden vond de start van Sportlust Vroomshoop plaats op een uitstekende grasmat bij Hvv Hengelo.

Sportlust begon de wedstrijd goed en wist met name de ruimte achter de defensie van de gastheren meermaals te vinden, ondanks een aantal hachelijke momenten werd er nog niet gescoord. Dat deed Hengelo vrijwel uit het niets wel, een verre inworp werd tweemaal ongelukkig weggewerkt waardoor een alerte aanvaller de bal van dichtbij binnen kon tikken. Ondanks deze domper bleef Sportlust het goede spel van de openingsfase door te zetten en wist het binnen enkele minuten na de 1-0 een 1-2 voorsprong te pakken. Allereerst kon Simon Spoor raak schieten nadat Dinand Hankamp goed druk zette op het middenveld en de bal wist te veroveren, vlak daarna kon Dennis Jozic een rebound binnen te glijden.

Hier bleef het niet bij, een kwartier voor rust werd de voorsprong verdubbeld; na een goede aanval kon Tim Spoor broertje Simon vrij voor de keeper zetten die vervolgens de 1-3 binnenschoot. Vlak hierop volgend werd de voorsprong weer terugbracht tot 1 doelpunt nadat een hoekschop van Hengelo binnen de vijf meter kon worden binnen geschoten. Ook nadat dit tegendoelpunt viel, liet de ploeg van hoofdtrainer Job Lamberink zich niet van de wijs brengen, sterker nog, vlak voor rust kwam de marge weer op 2; Simon werd over de rechterflank de diepte in gestuurd en die wist Dennis met een goede voorzet te bedienen die de bal keuring met de binnenkant van de voet binnen plaatse. Hiermee kwam een zeer enerverende 1e helft tot rust met een tussenstand van 2-4.

Daar waar de 1e helft eindigde met een doelpunt, begon de 2e helft er ook mee. Een vrije trap op een meter of twintig van doelman Marten Treep werd schitterend in de kruising geschoten. Daar waar in de eerste helft een Hengelose doelpunt werd gevolg door een nieuwe treffer van Sportlust, gold dit ook nu weer. Uit een hoekschop van Hvv Hengelo wist Sportlust snel om te schakelen en wist het via Coen Kleinheerenbrink en Dennis Jozic Simon vrij voor de keeper te krijgen die de marge wederom naar twee wist te brengen.

Kort hierop volgde een korte onderbreking van de wedstrijd aangezien de leidsman last had van een hamstringblessure. Gelukkig werd besloten om na een blessurebehandeling toch nog een poging te wagen om de wedstrijd uit te fluiten. In het verloop van de 2e helft was het Hengelo dat veelvuldig de bal had maar stond de organisatie en de defensie van Sportlust uitstekend opgesteld en werden er nauwelijks echte kansen gecreëerd. Daar tegenover stonden enkele gevaarlijke uitbraken van Sportlust en kwam een nog grotere voorsprong nog een aantal keren dichtbij, het was o.a. de paal die dit een keer voorkwam. Gescoord werd er niet meer.

Hiermee wist Sportlust haar 1e wedstrijd van het seizoen af te sluiten met een uitstekende 3-5 overwinning bij een ploeg waar het in het verleden nog niet wist te winnen. Er werd vanuit een goede organisatie gespeeld en werden de nodige kansen gecreëerd. Dit biedt hoop voor de rest van de competitie. Volgende week wordt de 1e thuiswedstrijd van het seizoen afgewerkt, Zenderen Vooruit komt dan om 14:00 op bezoek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer