Stepteam Twente succesvol bij puntenwedstrijd Deventer

Op 1 september werd in Deventer de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen gestept in het kader van de Kickbike Cup. Op de zonnige wielerbaan van sportpark Keizerslanden werd een puntenwedstrijd afgewerkt. Dat is een minicompetitie over drie afstanden: 5,2 km, 10,4 km en 15,6 km. De jeugdsteppers reden drie kortere afstanden.

Zowel bij de heren als de dames was er een groep van drie steppers die duidelijk sneller was dan de rest. En bij alle drie afstanden zag het topdrielijstje er hetzelfde uit. Bij de heren won Machiel Steenbergen uit Zwolle en eindigden Patrick Olthof uit Hengelo en Joost Haveman uit Enschede van Stepteam Twente telkens op plaats 2 en 3. Uiteraard betekende dit voor de jonge Patrick dat hij meteen ook eerste werd bij de junioren.

Bij de dames legde Hermien Koers uit IJsselmuiden telkens beslag op de eerste plaats. In de eindsprint wist ze Fiona Olthof uit Hengelo steeds nipt te verslaan. Fiona eindigde daardoor in de eindstand op een mooie tweede plaats.

Ook bij de heren masters deden de steppers van Stepteam Twente het goed: het goud ging naar Arjan Engels uit Hengelo en het zilver naar André Thiemann uit Stadtlohn. Bij de heren veteranen legde Roel Haveman uit Enschede beslag op eerste plaats (en werd vierde overall), bij de dames veteranen won Geja Olthof uit Hengelo (en ook zij werd vierde overall). Bij de dames junioren werd Nynke Engels uit Hengelo tweede.

Stepteam Twente wil zijn team graag versterken met jonge steppers. Het team was dan ook heel blij met het debuut van de 11-jarige Sven Hans uit Hengelo. Hij haalde net niet het pupillenpodium, maar liet met zijn mooie vierde plaats zien dat in de toekomst rekening met hem moet worden gehouden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer