SVZW gaat naar Rijssen voor eerste derby van het seizoen

Spelen in de hoofdklasse is natuurlijk al bijzonder. Maar dat dit seizoen ook weer de derby tegen Excelsior’31 op de kalender staat is voor iedereen een mooi gegeven. Toen in mei 2018 SVZW Kampioen werd, gaf dat niet alleen vreugde in Wierden. Ook in Rijssen zorgde dat voor tevreden gezichten. Mooi dat er dan weer tegen SVZW kan worden gevoetbald in competitieverband. Dat later ook nog DETO promoveerde was helemaal mooi. Drie naburige clubs samen in de hoofdklasse. De wedstrijd tegen SVZW is ook het weerzien van bekende gezichten. Trainer Peter Wesselink was in het verleden ook al actief als trainer bij SVZW. Mirko Zwiers en Hielke Penterman droegen in het verleden ook al het SVZW shirt.

Vijf spelers vertrokken er na het afgelopen seizoen bij de Rijssenaren. Daar staat de komst van zes nieuwelingen tegenover; Jasper Groothuis van Twente, Pim ten Have van PEC Zwolle, Menno Kamphuis en Carlos Lopes Macedo van WHC, Joost Krijns van CSV Apeldoorn en Tom Smoes van DETO Twenterand. Excelsior’31 heeft een hoofdklasse waardige selectie tot haar beschikking. Na drie wedstrijden heeft de club 2 punten. Van ACV werd verloren, maar daarna werd er gelijk gespeeld tegen SDC Putten en SC Genemuiden. In deze laatste wedstrijd, afgelopen zaterdag, deed Excelsior’31 zich zelf eigenlijk tekort. Want er waren goede kansen op de overwinning. Excelsior’31 zal dan ook graag de 1e overwinning van het seizoen gaan bijschrijven. En als dat dan lukt in een derby zou helemaal mooi zijn.

SVZW heeft net als Excelsior’31 ook 2 punten uit drie wedstrijden. Helemaal tevreden kan men hier niet mee zijn. Op 8 september lukte het niet om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken tegen WHC. Uiteindelijk werd het nog 2-2. Afgelopen zaterdag verloor SVZW thuis met 0-2 van Urk. Lange tijd ging de strijd gelijk op. SVZW kreeg een paar kansen, maar de Urk doelman was in goeden doen. Urk profiteerde heel goed van een paar SVZW foutjes en daarmee was de nederlaag een feit. Ook SVZW wil graag de eerste driepunter van het seizoen laten noteren.

Menig supporter zal de spelers al wel hebben verteld dat ze graag zien dat er een goed resultaat wordt gehaald op sportpark “De Koerbelt”. Maar dat willen de spelers ook wel. Dit zijn de wedstrijden waar je het allemaal voor doet. Net meer aandacht van de media. En ook meer belangstelling vanuit de achterban. Excelsior’31 speelt thuis, dus zij zullen het spel moeten gaan maken. SVZW heeft de beschikking over een paar snelle jongens voorin, dus mogelijkheden om te profiteren van snelle omschakelmomenten. Wel is het zaak om verdedigend heel attent te zijn, want Excelsior’31 heeft met Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi twee spitsen die heel makkelijk scoren. Met een uitgekiende tactiek moet het mogelijk zijn om een resultaat te behalen in Rijssen. Om 14:30 uur begint de wedstrijd.

Foto’s: SVZW

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer