SVZW krijgt met URK een lastige tegenstander op bezoek

Zaterdag speelt de SVZW de tweede thuiswedstrijd op rij. Met Urk komt er een tegenstander op bezoek die moeilijk te verslaan is. Op 29 juli 1940 vond de officiële oprichting plaats van de “Sportvereniging Urk. De club komt al sinds de jaren negentig uit in de hogere zaterdag voetbal regionen. In 2007 degradeerde Urk naar de 1e klasse. De bewuste keuze om te kiezen voor eigen jeugd en om niet over te gaan tot betaling van spelers is mede oorzaak van het stapje terug. In 2011 keerde Urk terug in de hoofdklasse, degradeerde ook nog weer een keer, maar sinds 2014 komt de club weer uit in de hoofdklasse.

De club heeft 1200 leden. Voor het tweede seizoen staat de 1e selectie onder leiding van Richard Karrenbelt. Hij kon dit seizoen twee nieuwe spelers toevoegen aan zijn selectie. William de Boer kwam over van Staphorst, en daarnaast Richard Strijker van Drachtster Boys. Cornelis Koffeman is gestopt met voetballen op het hoogste niveau. Urk is al actief op twee fronten. Ze spelen ook mee in het KNVB beker toernooi. Op 18 augustus eindigde de bekerwedstrijd tegen SDO in 2-2. Vervolgens was URK beter in het nemen van de strafschoppen. In de volgende ronde moet Urk nu op bezoek bij DOVO. In de competitie begon Urk met een 2-4 overwinning op CSV Apeldoorn, gevolgd door een 0-2 thuis nederlaag tegen AZSV.

SVZW weet dus bij voorbaat al dat ze een sterke tegenstander op bezoek krijgen. Een elftal dat strijdt voor elke meter, maar dat ook voetballend goed in elkaar zit. In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 zaten beide clubs ook bij elkaar in de competitie. Op 7 mei 2015 was Urk voor de laatste keer op bezoek in Wierden. SVZW won toen de wedstrijd met 1-0. Lange tijd ging de strijd gelijk op, maar uiteindelijk zorgde een verdedigingsfout van Urk ervoor dat de punten in Wierden bleven.

In wedstrijd tegen Sparta Nijkerk liet de ploeg van Philip Agteres (foto) zien dat het in staat is om 90 minuten lang goed georganiseerd te voetballen. Het gelijke spel in Nijkerk zorgde voor tevreden gezichten binnen de SVZW selectie. Zaterdag jl. speelde SVZW opnieuw gelijk, 2-2 tegen WHC. Dit gelijke spel voelde als 2 punten verlies. SVZW lukt het niet om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken. Vooral om dat de kansen op een grotere voorsprong niet werden benut. Kijken of SVZW ook deze wedstrijd ongeslagen weet te blijven en of er nu wel een driepunter inzit. De wedstrijd tegen Urk begint om 14:45 op Sportpark “Het lage veld” in Wierden.

Foto Agteres: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer